Viharos széllökések és váratlan zivatarok csaphatnak le a hétvégén

agrarszektor.hu
Zivatarok és kiadós eső miatt adott ki figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A figyelmeztetés Magyarország egész területére érvényes, és szombat éjfélig tart.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére szombat éjfélig. A péntek déli óráktól ugyanis előbb a Nyugat-Dunántúlon, majd este már a Dunántúl más részein és a középső országrészben is kialakulhatnak elszórtan zivatarok.  Akár több, mint 10-15 milliméteres intenzív csapadékhullás is lehet, viharos széllökések kíséretében. Átmeneti szünet után szombaton már a déli megyékben és a Tiszántúlon is van esélye helyenként zivatarnak. Egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt, de károkozó szélrohamoknak kicsi az esélye - írja a met.hu.

Szombat délután dél felől kiterjedt csapadéktevékenység kezdődik, mely fokozatosan észak felé terjed. Vasárnap délelőttig a Dunántúl délkeleti területein és az Alföldön várható kiadós mennyiségű, 15-20 millimétert is meghaladó eső. A legnagyobb esőzésre a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön lehet számítani, akár a 30-40 millimétert is meghaladhatja a csapadék mennyisége.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?