Megállapodást kötött a NAIK, a Hungrana és a Vitafort

agrarszektor.hu
Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központhoz (NAIK) a dabasi Vitafort Zrt. Első Takarmánygyártó és Forgalmazó Zrt.-vel, illetve a Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.-vel. A megállapodás célja a GMO-mentes takarmánygyártás fejlesztése, valamint a Nemzeti Fehérjeprogram kutatás-fejlesztésének támogatása.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A GMO-mentes takarmánygyártás fejlesztésének érdekében a NAIK stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Vitafort Zrt.-vel és a Hungrana Kft.-vel. A megállapodás védnöke Nagy István agrárminiszter volt. A becslések szerint 2050-re mintegy 9 milliárd ember él majd a földön, és ezért 70 százalékkal több élelmiszerre lesz szükség, a tudomány szerint pedig tíz éven belül akár 40 százalékkal több fehérjére is lehet majd szükség.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központhoz országosan 12 kutatóintézet és négy gazdasági társaság tartozik - közölte Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója. Három kutatási terület határozza meg az intézmény működését: a precíziós gazdálkodás, a klímaváltozási alkalmazkodás és a kedvezőtlen adottságú területek hasznosítási lehetőségei. Emellett pedig ismét létrehozzák az öntözési kutatóintézetet - tette hozzá.

Fontos, hogy kizárólag ellenőrzött, GMO-mentes alapanyagból állítsuk elő a termékeket, így a takarmány alapanyagokat is - hangsúlyozta Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója. A megállapodás lehetőséget jelent arra is, hogy a Nemzeti Fehérjeprogram kutatás-fejlesztését is támogassa a három intézmény.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?