30 milliós támogatással indult újra a magyar komlótermesztés

agrarszektor.hu
Kétezerötszáz tő komló elültetésével, több mint két évtized után ismét elindul a komlótermelés Magyarországon. A termelés a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) és a HEINEKEN Hungária kezdeményezésében valósul meg, amelyet a Heineken 30 millió forinttal támogat, és szerződésben vállalja, hogy piacon áron veszi át a megtermelt komlót.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Több mint húsz év után ismét elindul Magyarországon a komlótermelés a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) és a Heineken Hungária kezdeményezésében - írja közleményében a Heineken Hungária. Az egy hektáros területen kétezerötszáz tő komló elültetésével a sör legfontosabb ízesítőjének termelése kezdődik el újra az országban, ez pedig azt jelenti, hogy a Soproni sor is hamarosan magyar komlóból készülhet. 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

A termelést Kastélyosdombón valósítják meg, ahol egy hosszú távon is fenntartható, kereskedelmi szempontból is életképes komlótermesztés közösségi modelljének megvalósítása zajlik. A Heineken Hungária a Magyar Ökumenikus segélyszervezettel kötött szerződésében vállalta, hogy a program elindítását 30 millió forintos pénzügyi támogatással teszi lehetővé, a megtermelt komlót pedig piaci áron veszi át.

Több mint egyéves előkészítés után november elején megkezdődött a komlópalánták elültetése. Ez idő alatt a programban résztvevőket megtanították a növény termesztésének fortélyaira, ápolási követelményekre, valamint azokra a speciális technikákra, amelyek révén a palántából a sörgyártás során használható alapanyaggá nevelhető a komló. Ezt követően telepítették a termesztéshez szükséges speciális oszlopokat a segélyszervezet kastélyosdombói Szociális és Fejlesztő Központjának területén.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03