Erre készülj a hétvégén - Hatalmas sorok lesznek a virágboltoknál

agrarszektor.hu
Az anyák napja az egyik legfontosabb nap a virágkereskedelemben, azonban a középiskolai ballagások miatt megoszlik a forgalom. A piaci szereplők becslése szerint a kínálatban ilyenkor mintegy 20-30 százalék körüli a hazai virág aránya, a többi importáru. Anyák napja idején akár a duplájára nőhet az árbevétele egy-egy virágüzletnek egy átlagos vasárnaphoz képest, de kiemelkedő a forgalom ilyenkor a kertészeti árudákban is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Május első vasárnapja hagyományosan az anyák napja, ilyenkor - a nőnaphoz hasonlóan - jelentősen megugrik a virágárusok forgalma - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara piaci körképéből. Már a hétvégi nap előtt nagyon nagy a választék, a vevők leginkább a színes, tavaszias-nyárias színű vágott virágokból álló vegyes - nagyobb értékű - csokrokat keresik, ezek és a cserepes virágok alkotják a forgalom markáns részét. Egy-egy szál virágot csak abban az esetben vásárolnak, ha az valami extra különlegesség. Egyre kevésbé trend a túlzott csomagolás. Sokkal kedveltebbek a zöldekkel, természetes anyagokkal lezárt csokrok, készítmények. Divatos a virágdoboz és a cserepes virágok, növények egy szép kaspóban vagy díszítve. Továbbá igen népszerűvé váltak a virág mellé vásárolt ajándéktárgyak is.

Jellemzően a tulipánok, a fréziák, a Lisianthus, a Helleborus, a boglárkák, a gerbera és a rózsák a legkedveltebbek. A piaci szereplők becslése szerint a kínálatban ilyenkor mintegy 20-30 százalék körüli a hazai virág aránya, a többi importáru. Anyák napja idején - a területi elhelyezkedéstől függően - akár duplájára nőhet az árbevétele egy-egy virágüzletnek egy átlagos vasárnaphoz képest. Ugyancsak kiemelkedő a forgalom ezen a hétvégén a kertészeti árudákban is. Az átlagos vásárlás 3-5000 forint közé tehető.

A piaci szereplők tapasztalatai szerint az elmúlt 7-8 évben az anyák napja és a középiskolai ballagások között megoszlik a virágforgalom, mivel a két időpont között néhány nap telik el. Vannak olyan üzletek, amelyek az idei időszakban - a rendkívül sok vásárló miatt - már nem tudnak rendelést felvenni az anyák napjára. Mint beszámoltak róla, a két jeles eseményre teljesen más virágokat vásárolnak a családok, így igen nehéz a keresleti igényeket kielégíteni, a megfelelő árut a hazai vagy a külföldi kertészetektől beszerezni. Mindez nehezíti a virágkötők és virágkereskedők alkalmazkodását a kereslethez.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?