Új, speciális támogatási forma jön: ennek sok magyar örülhet

Új, speciális támogatási forma jön: ennek sok magyar örülhet

agrarszektor.hu
A KAP Stratégiai Tervben továbbra is fenntartjuk a kertészeti ágazat kiemelt támogatását, így a díszkertészek is számíthatnak fejlesztési forrásokra - jelentette be Nagy István agrárminiszter Siófokon, a Szimbiózis Kertésztalálkozón. A tárcavezető elmondta, a 2023-2027-es időszakban is megmarad a lehetőség valamennyi, a korábbi időszakban, a Vidékfejlesztési Program alapján alkalmazott intézkedés fenntartására, és új, speciálisan az ágazati lehetőséghez igazodó támogatási forma is elérhető lesz.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nagy István kifejtette, a „Díszkertészeti ágazat kisvállalkozásainak támogatása” pályázat kifejezetten a díszkertészágazat igényeihez igazított. Így a támogatási lehetőségek a dísznövény-kereskedelemhez vagy zöldfelület-kezeléshez kapcsolódó tevékenységekre terjednek ki. Lehet pályázni például épületek létrehozására, fejlesztésére, korszerűsítésére. Támogatható a dísznövény-kereskedelemhez és zöldfelület-kezeléshez kapcsolódó új gépek és eszközök, technológiák vásárlása, meglévő gépek, eszközök korszerűsítése, beleértve ebbe az információs és kommunikációs technológiákat is. Emellett a kertészetek számára üvegházak, fóliaházak, hűtőházak építése, gépek és posztharveszt technológiák vásárlása és ültetvények telepítése egyaránt elérhetővé válik, természetesen támogatott módon - hangsúlyozta a miniszter.

A tárcavezető kitért arra is, a „Mezőgazdasági üzemek zöld beruházásainak támogatása” című beavatkozás alapján lehetőség lesz épületenergetikai, épületgépészeti és energiaellátást érintő korszerűsítésekre, felújításokra, kiemelten pedig a megújuló energiaforrások még intenzívebb felhasználására. Hozzátette, a kertészeti ágazatban is prioritásként tekintenek a generációváltás ösztönzésére, éppen ezért folytatódik a fiatal mezőgazdasági termelők induló támogatása. Mindezek mellett kitért a termelői együttműködések szükségességességére, amely ezt az ágazatot is érinti, hiszen az import visszaszorítása és az export fokozása szükséges a kiszámítható és versenyképes ágazat megteremtéséhez. Mindez pedig jól szervezetten, integráltan lehetséges - zárta előadását a miniszter.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?