Elképesztő! A magyarok 900 forintért is megveszik a hazai kajszit

agrarszektor.hu
250 és 900 forint között mozog a magyar kajszi kilónkénti ára a szegedi Mars piacon - derül ki a délmagyar.hu oldaláról, akik a kínálatot vizsgálták a napokban. Mint írják hatalmas a kajszibarack-kínálat, a legméretesebb fajtát kilónként 400 forintért kínálják a piacon, 300 forintért lehet kapni a lekvárnak való kajszit, a legdrágább gyümölcsért pedig 900 forintot kérnek, és erre is van kereslet.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A legméretesebb kajszifajtát kilónként 400 forintért kínálják a szegedi Mars piacon - írja a délmagyar.hu-ra hivatkozva az Infostart. A lekvárnak való, esetleg túlérett fajtákat 300 forint körül lehet kapni, a legolcsóbb, még normálnak nevezhető kajszi pedig kilónként 250 forintba kerül. A piac legdrágább gyümölcsét 900 forintért mérték kilónként, de erre is akadt vevő. A Szegedi Zöldség és Gyümölcs Nagybani Piacon egyébként a magyar kajszit 300-350 forintért lehetett megvásárolni a napokban, és import már alig volt, a választékbővítő gyümölcs kilóját pedig 450-500 forintért adták.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

EZ IS ÉRDEKELHET
Magyarországban a kajszi termőterülete évről évre folyamatosan növekszik, az előzetes becslések alapján pedig idén 32 ezer tonna gyümölcsöt szedhetnek majd le a termelők. A korábbi évek átlagos hozama 24 tonna volt, tavaly ugyanakkor alig 10 ezer. A gyümölcs legjelentősebb termőtája Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van, ahol csaknem 1500 hektár található. Nagyobb területek találhatók még Bács-Kiskun, Fejér, Pest és Tolna megyében. A magyar kajszi egyre keresettebb külföldön is, az elmúlt években 3,5 ezer tonna körüli volt a kivitel, zömmel Ausztriába és Németországba mentek a szállítmányok.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

EZT OLVASTAD MÁR?