2023. szeptember 26. kedd Jusztina
Erdészek figyelem! Fontos változás élesedett a kárbejelentésekkel kapcsolatban

Erdészek figyelem! Fontos változás élesedett a kárbejelentésekkel kapcsolatban

agrarszektor.hu
Az erdészeti szakirányítóknak, és az erdőgazdálkodóknak érdemes fejben tartaniuk, hogy az erdővédelmi kárbejelentő lapokat a továbbiakban a Nemzeti Földügyi Központ részére kell megküldeni. Emellett a kapcsolódó kódjegyzék is kiegészült néhány tétellel, mutatjuk melyek ezek.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Ahogy arról korábban már tájékoztatást adtunk, a központi erdészeti igazgatási feladatokat 2019. július 1-től a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal helyett a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) látja el. Ehhez kapcsolódó változás, hogy a 2020. évi erdővédelmi kárbejelentő lapokat már az NFK részére kell megküldeni az alábbiak szerint. Elektronikus úton a következő email címre:erdovedelem@nfk.gov.hu.

Hivatali kapun keresztüli az alábbi adatok megadásával:

  • Hivatal rövid neve: NFA
  • Hivatal teljes neve: Nemzeti Földügyi Központ
  • KRID: 223489318

Postai úton az alábbi levelezési címre: Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály, Budapest, 1277. Pf: 82.

A negyedéves észlelési időszakok és a hozzájuk tartozó bejelentési határidők nem változtak. A 2020 I. negyedéves - január-március közötti - észlelésekről az erdővédelmi kárbejelentő lap beküldési határideje továbbra is április 8. Emellett a bejelentők szakmai visszajelzései alapján változott, illetve kiegészült továbbá a kapcsolódó kódjegyzékben a károsítók listája. A bejelentéshez szükséges, aktualizált útmutató, nyomtatványok és segédletek az NFK honlapján (www.nfk.gov.hu) érhetők el. Kérdést, észrevételt az erdovedelem@nfk.gov.hu e-mail címen fogadnak.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?