Erdészek figyelem! Fontos változás élesedett a kárbejelentésekkel kapcsolatban

Erdészek figyelem! Fontos változás élesedett a kárbejelentésekkel kapcsolatban

agrarszektor.hu
Az erdészeti szakirányítóknak, és az erdőgazdálkodóknak érdemes fejben tartaniuk, hogy az erdővédelmi kárbejelentő lapokat a továbbiakban a Nemzeti Földügyi Központ részére kell megküldeni. Emellett a kapcsolódó kódjegyzék is kiegészült néhány tétellel, mutatjuk melyek ezek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ahogy arról korábban már tájékoztatást adtunk, a központi erdészeti igazgatási feladatokat 2019. július 1-től a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal helyett a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) látja el. Ehhez kapcsolódó változás, hogy a 2020. évi erdővédelmi kárbejelentő lapokat már az NFK részére kell megküldeni az alábbiak szerint. Elektronikus úton a következő email címre:erdovedelem@nfk.gov.hu.

Hivatali kapun keresztüli az alábbi adatok megadásával:

  • Hivatal rövid neve: NFA
  • Hivatal teljes neve: Nemzeti Földügyi Központ
  • KRID: 223489318

Postai úton az alábbi levelezési címre: Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály, Budapest, 1277. Pf: 82.

A negyedéves észlelési időszakok és a hozzájuk tartozó bejelentési határidők nem változtak. A 2020 I. negyedéves - január-március közötti - észlelésekről az erdővédelmi kárbejelentő lap beküldési határideje továbbra is április 8. Emellett a bejelentők szakmai visszajelzései alapján változott, illetve kiegészült továbbá a kapcsolódó kódjegyzékben a károsítók listája. A bejelentéshez szükséges, aktualizált útmutató, nyomtatványok és segédletek az NFK honlapján (www.nfk.gov.hu) érhetők el. Kérdést, észrevételt az erdovedelem@nfk.gov.hu e-mail címen fogadnak.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?