Egy nap alatt lehullott egy havi csapadék: ezt okozta a szerdai hidegfront

Egy nap alatt lehullott egy havi csapadék: ezt okozta a szerdai hidegfront

agrarszektor.hu
Mintegy 25-30 mm csapadék kísérte a szerdai hidegfront átvonulását az Őrségben és a Balaton környékén. Ez a mennyiség megfelel a február havi átlagos csapadékmennyiségnek, vagyis ezeken a tájakon egy nap alatt egy havi csapadék hullott le.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Változatos időjárást hozott a szerdai nap, délnyugaton a zivatarokat nagypelyhes havazás követte, helyenként a táj is kifehéredett - írja az Időkép. A hidegfront hullámvetésének köszönhetően sokfelé jelentős mennyiségű csapadék hullott, különösen az ország délnyugati felén. A Balaton környékén és az Őrségben 25-30 mm-t mértek az automaták, ez nagyjából megfelel a február havi átlagos csapadékmennyiségnek.

Vagyis elmondható, hogy ezeken a tájakon egy nap alatt egy havi csapadék hullott le. A következő napokban is gyakran érkezik majd csapadék, ilyen nagy mennyiségre, ilyen rövid idő leforgása alatt viszont előreláthatólag nem kell számítani.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?