2023. március 24. péntek Gábor, Karina

Egy nap alatt lehullott egy havi csapadék: ezt okozta a szerdai hidegfront

agrarszektor.hu
Mintegy 25-30 mm csapadék kísérte a szerdai hidegfront átvonulását az Őrségben és a Balaton környékén. Ez a mennyiség megfelel a február havi átlagos csapadékmennyiségnek, vagyis ezeken a tájakon egy nap alatt egy havi csapadék hullott le.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Változatos időjárást hozott a szerdai nap, délnyugaton a zivatarokat nagypelyhes havazás követte, helyenként a táj is kifehéredett - írja az Időkép. A hidegfront hullámvetésének köszönhetően sokfelé jelentős mennyiségű csapadék hullott, különösen az ország délnyugati felén. A Balaton környékén és az Őrségben 25-30 mm-t mértek az automaták, ez nagyjából megfelel a február havi átlagos csapadékmennyiségnek.

Vagyis elmondható, hogy ezeken a tájakon egy nap alatt egy havi csapadék hullott le. A következő napokban is gyakran érkezik majd csapadék, ilyen nagy mennyiségre, ilyen rövid idő leforgása alatt viszont előreláthatólag nem kell számítani.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. március 23. 15:09