Kiadták a riasztást! Szélviharral és kemény zivatarral csap le a hidegfront az országra

Kiadták a riasztást! Szélviharral és kemény zivatarral csap le a hidegfront az országra

agrarszektor.hu
Zivatar veszélye miatt az egész országra, széllökés miatt pedig 10 megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Mint írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat, ugyanakkor egyes területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t is. Emellett az ország több részére riasztást adtak ki széllökés és zivatar veszélye miatt.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre az OMSZ zivatar veszélye miatt. Mint írják, a hidegfront felhő- és csapadékzónája fokozatosan kelet, délkelet felé halad, az eső, illetve a záporok mellett kis eséllyel egy-egy beágyazott zivatar is előfordulhat. Széllökés veszélye miatt 10 megyére, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Pest, Fejér, Veszprém, Somogy, Zala, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg adott ki elsőfokú figyelmeztetést keddre az OMSZ. Veszélyjelzésük szerint az északnyugatira fordult szélből a délelőtti órákban viharos (~60-75 km/h, magasabban fekvő helyeken 80-90 km/h közötti) lökések várhatóak elsősorban északnyugaton, illetve a Dunántúli-khg. térségében, majd a déli órák környékétől fokozatosan mérséklődik a légmozgás. 

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Kedd délelőtt a csapadék lassanként mindenütt megszűnik, majd délután észak felől gyorsan csökken a felhőzet. Az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak, majd délutánra jelentősen mérséklődik a szél. A hőmérséklet napközben általában 13 és 18 fok között valószínű, de a tartósabban felhős délnyugati tájakon 11, 12 fok is lehet. Késő estére 6 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?