Kiadták a narancs riasztást! Hatalmas szélviharral tarolja le a hidegfront az országot

Kiadták a narancs riasztást! Hatalmas szélviharral tarolja le a hidegfront az országot

MTI
Több északnyugati járásra másodfokú riasztást adott ki a viharos szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerda délután.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a nap folyamán másodfokú riasztásokat adhatnak ki Budapesten, valamint Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében is. Ezeken a területeken óránkénti 90 kilométeresnél erősebb széllökések is lehetnek. Az ország többi területén a szél veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas és Veszprém megyére zivatarveszély miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Azt írták: az országon átvonuló hidegfront környezetében sokfelé lehetnek viharos (jellemzően 60-80 kilométer/órás), kiemelten az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében és a középső országrészben akár erősen viharos (általában óránkénti 70-90 kilométeres, helyenként akár ennél is erősebb) szélrohamok, amelyekhez porvihar is társulhat. Az esti, késő esti órákra a front átvonul az országon, mögötte mindenütt gyorsan csillapodik a légmozgás. A fronthoz társuló záporos csapadékzónában főként a Dunántúlon és az északi tájakon néhol zivatar is valószínű, ezeket viharos szél, intenzív csapadék, kis eséllyel aprószemű jég kísérheti - tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?