Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.22. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.22. hétfő

agrarszektor.hu
Napközben hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.03.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.03.22.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.03.22.) napon.

2021.03.22. hétfő: Napközben hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Elsősorban a középső és a déli országrészben alakulhatnak ki hózáporok, néhol havaseső-zápor, zápor is. Késő délután, este összeesnek a gomolyfelhők, az ország nagy részén kiderül az ég. Az északi szelet erős, főleg a Nyugat-Dunántúlon, valamint északkeleten viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 9 fok között várható. Késő estére -2 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka több helyen valószínű gyenge havazás, napközben pedig szórványosan alakulhat ki záporos csapadék (jégdara-, hódarazáporok, hózáporok is.) Kisebb körzetekben síkvidéken is kifehéredhet rövid időre a táj, a hegyekben néhol akár több cm-es hóréteg is összejöhet. Emiatt átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokra is számítani kell. Éjszakától egyre többfelé erős, hétfőn főleg a Dunántúlon és a Bodrogköz térségében viharos lökések is kísérik az északi szelet, amely iránytartási problémákat okozhat. Vezessünk fokozott óvatossággal!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás várható: leginkább fejfájás, migrén, koncentráció-zavar, növekvő görcskészség jelentkezhet az arra érzékenyeknél.

A következő napok várható időjárása

2021.03.23. kedd: Napos időre számíthatunk, majd délután sok gomolyfelhő képződik. Helyenként előfordulhat hózápor, havaseső-zápor. Az északnyugati, északi szelet több helyen kísérik erős lökések. A csúcshőmérséklet 7 és 13 fok között várható.

2021.03.24. szerda: A Tiszántúlon kevés felhőre és sok napsütésre számíthatunk, ám nyugatabbra közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és ott helyenként zápor, hózápor is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél napközben több helyen megerősödik. A minimum-hőmérséklet -4 és +4, a maximum 7 és 12 fok között alakul.

Friss híreink:

A mezőgazdasági támogatások jövője az új közös agrárpolitikában: ezt lehet tudni
A termelőknek fel kell készülniük arra, hogy az átmeneti éveket követően, 2023-tól picit komplikáltabb lesz az új közös agrárpolitika rendszere - hangsúlyozta Papp Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakmai főigazgató-helyettese a Portfolio Agrár Klubon. A szakember emellett arról is beszélt, hogy mi az amit már most tudni lehet a 2021-2022-t követő KAP-ot érintő döntésekről, és mik azok, amelyekkel kapcsolatban még folynak a tárgyalások.

Már nem a ponty a tavak sztárja: ez a hal taszította le trónjáról a magyarok kedvencét
Kezdődik a szezon a halgazdaságokban. Ezekben a napokban töltik fel a tavakat friss folyóvízzel és hamarosan hozzáfognak a telepítésekhez is. A halfajok közül már nem biztos, hogy a ponty ígéri a legnagyobb és legbiztosabb bevételt.

Itt a nagy gyomkalauz: így irthatod ki a legagresszívabb gazokat a kertedből
A különböző gazokkal bizony nem egyszerű szembe szállni, sőt, vannak olyan gyomnövények, amiket szinte lehetetlen kiirtani. Az úgynevezett agresszív fajokra érdemes különösen odafigyelni, hiszen megfojtják a saját kertünkben termesztett növényeket is. Az alábbi útmutató segítségével viszont a kár és a bosszúság is megelőzhető, valamint könnyen beazonosíthatóak lesznek a gyomok és felvehetjük velük a harcot.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 2. 05:59