Lenyűgöző látvány: így védekeznek a francia szőlősgazdák a fagy ellen

agrarszektor.hu
Fáklyákkal védekeznek a fagyok ellen Franciaország egyik leghíresebb borvidékén Burgundiában, hogy megmentsék a 2021-es évjáratot.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Évente egy, maximum két alkalommal fordul elő olyan, nem az évszakra jellemző szélsőséges fagy, amikor szükség arra, hogy fáklyákkal védjék a a francia szőlősgazdák az ültetvényeket Burgundiában - írta meg a Csodálatos Borok. A hét közepén -5 Celsius fokot mértek, az azóta zajló eseményekről folyamatosan számol be a francia sajtó és jelennek meg friss képek a közösségi médiában.

A látvány, ahogy több ezer fáklya világítja meg a szőlősorokat, lenyűgöző. Ennek ellenére csak reménykedni lehet benne, hogy ne jöjjenek további fagyok, és a burgundi borok 2021-es évjárata is remek legyen. Az eseményről készült további képek a fenti linken tekinthetőek meg.

(A cikkben szereplő képeket Titouan Rimbault készítette.)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?