Vörös kód lépett életbe az országban: kegyetlen forróság jön a következő napokban

Vörös kód lépett életbe az országban: kegyetlen forróság jön a következő napokban

MTI
Hétfő reggel 8 órától országosan életbe lépett a vörös kód, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a következő napokban a napi középhőmérséklet meghaladja a 27 Celsius-fokot - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára Budapesten a sajtótájékoztatón.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az OMSZ hétfő kora reggel figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére hétfő éjfélig. Ennek egyik oka az, hogy a napi középhőmérséklet az ország délnyugati felén 27 fok körül vagy afölött, keletebbre kicsivel ez alatt várható. A másik ok pedig, hogy a forróság mellett zivatarokra is fel kell készülni. 

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

Mint írták: a délutáni óráktól az ország északkeleti felén - illetve legkisebb eséllyel a délnyugati megyékben - alakulhatnak ki elszórtan zivatarok. Legvalószínűbb forgatókönyv: kora délutántól északnyugaton, később az Észak-Dunántúlon, főváros térségében, estétől pedig az Alföld középső, majd északkeleti részein döröghet az ég. Az esti, késő esti időszakban akár nagyobb számban is várható zivatartevékenység, akkor felhőszakadás is lehet. A zivatarokat az intenzív csapadék mellett lokálisan viharos szél (60-80 km/h) és jégeső is kísérheti.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?