Újabb csapás érte a kávétermesztőket: tovább drágulhat a világ legkedveltebb itala

Újabb csapás érte a kávétermesztőket: tovább drágulhat a világ legkedveltebb itala

agrarszektor.hu
Az aszályt követően most fagy sújtja a brazil termelőket, hat és fél éves csúcson az árak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Váratlan fagybetörés érte a brazil kávéövezet szívét. Mindez a jövő évi termésre lehet negatív hatással, miután idén az aszály okozott komoly gondokat a legnagyobb kávétermelő országban - írta meg a Világgazdaság a Reuters értesülései alapján. A Brazíliát sújtó aszályról és annak várható következményeiről az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az események hatására a kávé jegyzése 13%-os drágulást követően az árupiacokon hat és fél éves csúcsra ugrott. A kávécserjék jelentős része károsodott, a jelentések szerint az évente 40-50 millió zsákot termelő országban jövőre 1-2 millió zsákkal kevesebb lehet a végső termés. A problémát tetézi, hogy míg az idei év gyenge termését a 2019-es, karöltve a járvány keresletcsökkentő hatásával ellensúlyozhatja, addig a jövőre már a második rossz termésre lehet számítani zsinórban.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?