Újabb csapás érte a kávétermesztőket: tovább drágulhat a világ legkedveltebb itala

agrarszektor.hu
Az aszályt követően most fagy sújtja a brazil termelőket, hat és fél éves csúcson az árak.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Váratlan fagybetörés érte a brazil kávéövezet szívét. Mindez a jövő évi termésre lehet negatív hatással, miután idén az aszály okozott komoly gondokat a legnagyobb kávétermelő országban - írta meg a Világgazdaság a Reuters értesülései alapján. A Brazíliát sújtó aszályról és annak várható következményeiről az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az események hatására a kávé jegyzése 13%-os drágulást követően az árupiacokon hat és fél éves csúcsra ugrott. A kávécserjék jelentős része károsodott, a jelentések szerint az évente 40-50 millió zsákot termelő országban jövőre 1-2 millió zsákkal kevesebb lehet a végső termés. A problémát tetézi, hogy míg az idei év gyenge termését a 2019-es, karöltve a járvány keresletcsökkentő hatásával ellensúlyozhatja, addig a jövőre már a második rossz termésre lehet számítani zsinórban.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?