Viharokkal csap le az újabb hidegfront: így mossa el az országot a rengeteg eső

Viharokkal csap le az újabb hidegfront: így mossa el az országot a rengeteg eső

agrarszektor.hu
Csütörtökön újabb hidegfront érkezik az országba, amely sokfelé hoz majd záporokat, zivatarokat, nagy területen pedig a szél is feltámad. Péntekre kitisztul az ég, hétvégén már sok helyen mérhetünk 30 fok feletti hőmérsékleteket, a kánikula azonban nem látszik tartósnak, mert a jövő hét elején ismét egy hidegfront érkezhet hazánkba.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtökön újabb hidegfront éri el hazánkat nyugat, északnyugat felől - írja az Időkép. A vasárnapihoz hasonló pusztító viharok nagy valószínűséggel nem fognak megismétlődni, de záporok, zivatarok sokfelé kísérhetik a front vonulását. Az intenzívebb zivatarokhoz felhőszakadás, jégeső, illetve viharos széllökések társulhatnak. Zivataroktól függetlenül a front előtt a déli-délnyugati, mögötte estétől a nyugatira-északnyugatira forduló szél támad fel. Keleten, délkeleten még 30-32 fokot is mutathatnak a hőmérők, ezzel szemben nyugaton, északnyugaton már a 25 fokot sem érik el a maximumok.

Forrás: Időkép

Péntekre kitisztul az ég, a sok napsütés mellett már csak néhol fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg gyenge zivatar. Nagy területen erős lesz azonban a nyugati-északnyugati szél, főként északon viharos lökések is lehetnek. Délutánra 23-29 fokig melegszik a levegő.

Hétvégén melegszik az idő, sokat fog sütni a nap. Vasárnap délen és az Alföldön újra elérhetjük a 35 fokot, ám a forróság nem látszik tartósnak, a következő hidegfront a jövő hét legelején érkezhet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31