Durva vihar csap le Magyarországra vasárnap: így mossa el az eső a nyári meleget

agrarszektor.hu
Hétfőre virradó éjjel egy hidegfront halad át felettünk, így vasárnap estétől több helyen alakulhatnak ki az éjszaka folyamán záporok, zivatarok az országban. A front azonban nem vet véget a nyári melegnek, és 27-34 fokkal indul majd a hét, a hőség pedig biztosan kitart majd egészen csütörtökig.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A jövő hetet egy hidegfront indítja, ugyanis vasárnapról hétfőre virradó éjjel egy hidegfront robog át hazánk felett - írja az Időkép. Ennek hatására vasárnap estétől a déli tájak nagyrészét leszámítva egyre több tájegységünkön alakulhatnak ki az éjszaka folyamán futó záporok, zivatarok nyugatról kelet felé haladva. A front átvonulásakor az északnyugatira forduló szelet élénk, erős, zivatarok környezetében akár viharos lökések is kísérhetik. Ez a front hétfő délelőtt már távozik is, és mögötte hétfőn sok napsütésre számíthatunk, csupán elszórtan keleten, északkeleten fordulhat elő az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből átmenetileg egy-egy futó zápor, esetleg néhol az ég is megdörrenhet. A többfelé élénk északi-északnyugati szélben 27 és 34 fok közötti maximumokra van kilátás, nyugaton, északnyugaton és északon mérhetjük az alacsonyabb, délen, délkeleten a magasabb csúcsértékeket.

Kedden is sokat fog sütni a nap, csak kevés felhő lesz az égen, a gomolyfelhők pedig csak egy-egy helyen növekedhetnek meg olyan mértékben, hogy abból rövid ideig tartó kisebb zápor, esetleg zivatar is kialakuljon. Az északias szél az Aplokalján megélénkülhet. A legmelegebb órákban 27 és 33 fok közötti értékeket mérhetünk, melynek eloszlása hasonlóan alakul, mint hétfőn.

Szerdán egy gyenge hidegfront hozhat a napos időszakokat megzavaró gomolyfelhőket, melyek helyenként a magasba törnek, és elszórtan átmeneti záporokat, zivatarokat okozhatnak. Az északnyugatira forduló szél is megélénkül, néhol megerősödik. Viszont ez a front erre a napra valójában lehűlést nem hoz, a legmagasabb hőmérséklet 27 és 34 fok között alakulhat, és csak csütörtökön mérhetünk majd legfeljebb egy-két fokkal alacsonyabb maximumokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?