Rájár a rúd a német gyümölcstermesztőkre: ezt az évet senki sem teszi zsebre

Rájár a rúd a német gyümölcstermesztőkre: ezt az évet senki sem teszi zsebre

agrarszektor.hu
A Német Szövetségi Statisztikai Hivatal (Destatis) friss előrejelzése szerint az idei belföldi almatermés volumene 937 ezer tonna körül alakul, ami 2%-kal marad el a 2020-as évben betakarított mennyiségtől. A 2020-as német szilvatermés tavalyi 47 ezer tonnás volumene csaknem megfelelt az előző tíz év átlagának, idén azonban 27%-kal kisebb, 37 ezer tonna körüli mennyiséget valószínűsítenek a Destatis elemzői.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Német Szövetségi Statisztikai Hivatal (Destatis) friss előrejelzése szerint az idei belföldi almatermés volumene 937 ezer tonna körül alakul, ami 2%-kal marad el a 2020-as évben betakarított mennyiségtől. Németországban az almaültetvények területe valamivel kevesebb, mint 34 ezer hektár - olvasható a Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) oldalán. A legfontosabb termesztőkörzetek Baden-Württemberg (Boden-tó környéke), Alsó-Szászország (Altes Land körzet) és Szászország, a német almatermés több mint kétharmada (72%) ebből a három régióból származik. Mind a termőterület, mind a termés tekintetében a legfontosabb tartomány Baden-Württemberg, mely a teljes országos volumen 36%-át adja.

A 2020-as német szilvatermés tavalyi 47 ezer tonnás volumene csaknem megfelelt az előző tíz év átlagának, idén azonban 27%-kal kisebb, 37 ezer tonna körüli mennyiséget valószínűsítenek a Destatis elemzői. A visszaesést a kedvezőtlen időjárási körülményekkel, elsősorban a késő tavaszi fagyokkal magyarázzák, melyek jelentősen befolyásolták a gyümölcsök kötődését. Jelenleg 4200 hektáron termesztenek szilvát az országban, a legjelentősebb körzet szintén Baden-Württemberg (1800 hektár), melyet Rajna-vidék-Pfalz követ (900 hektár), ebben a két szövetségi államban takarítják be a teljes belföldi volumen 58%-át.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?