Rengeteg eső esett néhány óra alatt: mutatjuk, hol, mennyi csapadék hullott

agrarszektor.hu
Hosszantartó száraz időszak után végre kiadósabb csapadék érkezett az országba. Kedd délutánra helyenkét 20 mm csapadék is esett a Dunántúlon, sőt, a továbbiakban még a szárazabb keleti területeken is várható pár mm eső.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Hazánk nagy részén az elmúlt időszakban nem hullott jelentős mennyiségű csapadék, a talaj vízkészlete a délnyugati határvidék kivételével jelentősen lecsökkent - írja az Időkép. Éjjel nyugat felől viszont egy peremciklon csapadékzónája érte el hazánkat, amely késő estére hagyja el az északkeleti tájakat. A még szárazabb keleti, északkeleti országrészben is várható legalább pár mm eső. A legtöbb csapadék kedd délelőttig a Dunántúl nyugati felén hullott, többfelé 10-15 mm-t mértek automatáink, sőt Somogysárdon már 20 mm-nél is több esett.

Forrás: Időkép

Szerda este újabb csapadékzóna érkezik, péntekig nagy területen várható újabb kiadós eső. Csütörtökön zivatarok is kialakulhatnak. 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?