Hatalmas eső tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
Rengeteg eső érkezik csütörtökön, délnyugaton helyenként 40 mm eső is leeshet 24 óra alatt. A sok csapadékot szeles péntek követi, hétvégén pedig visszatérnek a fagyok, szombat reggel -10 fok is lehet.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Hidegfront hoz lehűlést a hét utolsó napjaira, előtte azonban még egy esős nappal kell szembenéznünk - írja az Időkép. Csütörtökön országszerte borús, esős időben lesz részünk, néhol nagy mennyiségű csapadék várható. Az ország középső tájain 20-30, délnyugaton helyenként 40 mm eső is leeshet 24 óra alatt. Síkvidéki havazás nem várható, csak az Északi-középhegység és a Bakony legmagasabb csúcsain válthat átmenetileg hóba az eső.

Forrás: Időkép

Pénteken délkelet felé vonul az eső, délután mindenhol megszűnik a csapadék, kisüt a nap, a szél viszont erős, viharos lesz. Szombat estig száraz idő ígérkezik, a tisztuló idő viszont fagyos reggelt eredményez. A minimum-hőmérséklet többfelé -10 fok közelébe süllyedhet. A lehűlés ütemétől függően újabb havazás vasárnap jöhet, de ennek kimenetele, azaz a csapadék tér- és időbeli eloszlása, a helyzetből adódóan még bizonytalan.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?