Hatalmas eső tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
Rengeteg eső érkezik csütörtökön, délnyugaton helyenként 40 mm eső is leeshet 24 óra alatt. A sok csapadékot szeles péntek követi, hétvégén pedig visszatérnek a fagyok, szombat reggel -10 fok is lehet.

Hidegfront hoz lehűlést a hét utolsó napjaira, előtte azonban még egy esős nappal kell szembenéznünk - írja az Időkép. Csütörtökön országszerte borús, esős időben lesz részünk, néhol nagy mennyiségű csapadék várható. Az ország középső tájain 20-30, délnyugaton helyenként 40 mm eső is leeshet 24 óra alatt. Síkvidéki havazás nem várható, csak az Északi-középhegység és a Bakony legmagasabb csúcsain válthat átmenetileg hóba az eső.

Forrás: Időkép

Pénteken délkelet felé vonul az eső, délután mindenhol megszűnik a csapadék, kisüt a nap, a szél viszont erős, viharos lesz. Szombat estig száraz idő ígérkezik, a tisztuló idő viszont fagyos reggelt eredményez. A minimum-hőmérséklet többfelé -10 fok közelébe süllyedhet. A lehűlés ütemétől függően újabb havazás vasárnap jöhet, de ennek kimenetele, azaz a csapadék tér- és időbeli eloszlása, a helyzetből adódóan még bizonytalan.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?