Akár 20 centi hó is eshet csütörtökön: mutatjuk, hol, mekkora havazás várható

Akár 20 centi hó is eshet csütörtökön: mutatjuk, hol, mekkora havazás várható

agrarszektor.hu
Mediterrán ciklon érkezik térségünkbe csütörtökön, amely kezdetben ónos esőt, később azonban esőt, sok helyen pedig havat hoz magával. A legnagyobb havazás északnyugaton várható, itt akár 20-25 centiméter hó is hullhat, keleten azonban egészen péntekig marad az esőzés.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtökön hajnalban megérkezik térségünkbe a mediterrán ciklon - írja az Időkép. A magasban a lehűlés viszont később veszi kezdetét, a felszíni reggeli fagyok így ónos esőt eredményeznek. Kezdetben ónos eső eshet Veszprém, Fejér, Tolna megye nagy részén és néhol Pest, Zala és Baranya megyékben. A korai órákban északon feltámad a szél, így átmenetileg a Dunántúli- és az Északi-középhegység területén és környékén hófúvás is létrejöhet.

Forrás: Időkép

Délelőtt az ónos eső esőbe, északon hóba vált át. Nyugaton és a halmazállapot-váltás térségében lepel-3 centiméter hó hullhat. Magasabb hegycsúcsainkon 15-20 cm, az osztrák határ közelében 20-25 centi gyűlhet össze. A havazás a legészakibb tájakon péntek hajnalig is eltarthat, napközben kelet felé távozik a csapadék.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?