Havazás jön csütörtökön: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

Havazás jön csütörtökön: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

agrarszektor.hu
Hidegfront érkezik Magyarországra csütörtökön, a lehűléssel pedig változik a csapadék halmazállapota is. Ónos esőre, havazásra és hózáporokra is számítani lehet majd.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Csütörtökön a hidegfront előterében kezdetben északnyugaton várható vegyes halmazállapotú csapadék - írja az Időkép. Délelőtt záporok, hózáporok vonulnak kelet felé, délután pedig újabb adag csapadék jön, ami már a legtöbb helyen hózáporokkal vonul át hazánkon. Megmaradó hóra északon, északkeleten van több esély, itt lepel - pár centi eshet. Északi hegycsúcsainkon nap végére akár 5 centi hó is összegyűlhet.

Forrás: Időkép

A front érkezésével a vertikális hőmérsékleti rétegződés módosul, így a csapadék halmazállapota sokfelé változhat a nap során. Jellemzően délnyugaton esőre, északkeleten hóra számíthatunk, északnyugaton viszont kezdetben ónos eső, később záporok, majd havazás is előfordulhat. Az ország középső tájain és az Alföldön délelőtt záporok, délután már hózáporok érkezhetnek.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?