2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Havazás jön csütörtökön: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

Havazás jön csütörtökön: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

agrarszektor.hu
Hidegfront érkezik Magyarországra csütörtökön, a lehűléssel pedig változik a csapadék halmazállapota is. Ónos esőre, havazásra és hózáporokra is számítani lehet majd.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Csütörtökön a hidegfront előterében kezdetben északnyugaton várható vegyes halmazállapotú csapadék - írja az Időkép. Délelőtt záporok, hózáporok vonulnak kelet felé, délután pedig újabb adag csapadék jön, ami már a legtöbb helyen hózáporokkal vonul át hazánkon. Megmaradó hóra északon, északkeleten van több esély, itt lepel - pár centi eshet. Északi hegycsúcsainkon nap végére akár 5 centi hó is összegyűlhet.

Forrás: Időkép

A front érkezésével a vertikális hőmérsékleti rétegződés módosul, így a csapadék halmazállapota sokfelé változhat a nap során. Jellemzően délnyugaton esőre, északkeleten hóra számíthatunk, északnyugaton viszont kezdetben ónos eső, később záporok, majd havazás is előfordulhat. Az ország középső tájain és az Alföldön délelőtt záporok, délután már hózáporok érkezhetnek.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?