Brutális faggyal tér vissza a tél az országba: térképen mutatjuk, hol, hány fok várható

agrarszektor.hu
Hidegfront tör be az országba szerdán, estétől a Dunántúlon, majd csütörtök hajnalban több helyen is várható eső, havas eső, hó. Csütörtökön elvonul a csapadék, a hideg azonban megmarad, péntek hajnalban helyenként -10, a fagyzugos területeken pedig akár -12 fok is lehet.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Véget ér a januári kora tavasz, szerdán északnyugat felől erős hidegfront érkezik - írja az Időkép. A front vonulását sokfelé kíséri eső, zápor. Szerda estétől a Dunántúlon, majd csütörtök hajnalban a középső és helyenként a keleti tájakon is havas eső, átmeneti havazás válthatja az esőt, de inkább csak a Mecsekben és a Bakonyban alalulhat ki pár centis hótakaró.

Csütörtökön elvonul a csapadék, többfelé erős, a Dunántúl északi felén helyenként viharos északnyugati széllel érkezik a hidegebb levegő, napközben már csak 4-8 fokra van kilátás. Északnyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet, estére a legtöbb helyen kiderül az ég.

 

Forrás: Időkép

Péntek hajnalra mindenhol lecsendesedik a szél, a derült ég alatt -4 és -10 fok közé hűl le a levegő, sőt egy-két fagyzugos északi völgyben -11, -12 fok is lehet. Napközben országszerte szikrázóan napos időre készülhetünk, ennek ellenére csak -1 és +4 fok közé melegszik a levegő. Szombaton főként az ország keleti felére érkezhet vegyes halmazállapotú csapadék, ezúttal havazásra is van esély.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?