Tilos használni ezeket a növényvédő szereket 2022-től: itt a lista

Tilos használni ezeket a növényvédő szereket 2022-től: itt a lista

agrarszektor.hu
A VPAKG 2021 Támogatási kérelmet benyújtók számára 2022. január egytől a pályázati felhívásban foglaltak betartása elvárt. Ennek részét képezi, hogy bizonyos növényvédőszereket nem, vagy csak korlátozottan lehetséges használni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ezen követelményeknek való megfelelés érdekében az Irányító Hatóság (IH) közleményében tette közzé a nem, vagy korlátozással használható növényvédőszerek/Hatóanyagok listáját - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Azon hatóanyagok használata, amelyek a táblázatban külön jelölés nélkül szerepelnek, tiltottak. A megjelölt hatóanyagok a jelölés szerinti korlátozással használhatóak, de minden esetben be kell tartani az adott hatóanyagot tartalmazó készítmény engedélyokiratában foglaltakat. A tiltott, illetve korlátozással használható növényvédőszer hatóanyagok listáját az IH közlemény 1.a és az 1. b. táblázatok tartalmazzák. Az 1.c számú táblázat csak az 1.a számú táblázattal és a pályázati felhívás előírásaival együtt alkalmazható.

Azon területek esetében, ahol agrár-környezetgazdálkodási kifizetéssel érintett területen EFA területet kíván elszámolni, a fent megjelölt növényvédőszer-hatóanyagok, és az azokat tartalmazó növényvédő szerek használata sem megengedett! Az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés pályázati felhívásában és az Irányító Hatóság közleményhez mellékelt táblázatokban foglaltak teljesítése nem mentesít az egyéb növényvédelmi vonatkozású jogszabályok betartása alól.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?