Durva fordulatot vesz az időjárás: szokatlan meleg tarolja le az országot

Durva fordulatot vesz az időjárás: szokatlan meleg tarolja le az országot

agrarszektor.hu
Szinte már tavaszias lesz az időjárás csütörtökön Magyarországon, északnyugaton akár 18-20 fokot is mérhetünk. Délután azonban érkezik egy hidegfront, melynek hatására egyre nagyobb területen fordulhat elő eső, zápor, de néhol akár az ég is megdörrenhet.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Igazán kora tavaszias lesz a hőmérséklet csütörtökön, ugyanis egy hidegfront előterében feltámad a délnyugati szél, sokfelé élénk, erős széllökésekre kell majd számítani, és helyenként viharos lökések is előfordulhatnak - írja az Időkép. Ezzel együtt enyhe levegő áramlik hazánkba, így 10 és 17 fok közé melegszik a levegő az ország legnagyobb részén a kora délutáni órákra, viszont északnyugaton akár 18-20 fokot is mérhetünk. Csütörtökön kora délutánra északnyugaton akár 18-20 fok köré is melegedhet a levegő a hidegfront megérkezése előtt. Így veszélybe kerülhet a február 17-ére vonatkozó napi országos melegrekord, ugyanis az OMSZ hivatalos mérései szerint Sellyén 18,6 fok volt 1998-ban azon a napon, mely a jelenlegi rekord.

Forrás: Időkép

Majd csütörtök délután észak-északnyugat felől megérkezik egy hidegfront, melynek hatására egyre nagyobb területen fordul nyugatira, északnyugatira a szél, melyet sokfelé kísérhetnek erős, viharos széllökések. A front előtt is kialakulhat már eső, zápor több tájegységünkön is, de délután a front hatására is számítani kell helyenként futó záporok megjelenésére, néhol akár az ég is megdörrenhet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?