2023. február 2. csütörtök Karolina, Aida

Hatalmas eső csaphat le az országra: mutatjuk, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
A héten is érkezik egy kis csapadék az országba, főként csütörtökön, valamint péntek éjjel és szombaton számíthatunk többfelé esőre. Ugyan akadnak még bizonytalanságok a mennyiséget tekintve, de az előrejelzések szerint egyes helyeken 10-20 mm eső is hullhat.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A múlt heti kiadós csapadék az ország nagy részén sokat enyhített a szárazságon, az Alföld déli, délkeleti vidékein és a nyugati, északnyugati határ közelében viszont több helyen 20 mm se hullott, így ezekre a tájakra még bőven elfér az eső - írja az Időkép. A héten két hidegfront is érkezik, az egyik csütörtökön, a másik szombatra virradóan, ez lesz az erősebb. A frontok felhőzetéből többfelé számíthatunk esőre, záporokra, sőt a jelenlegi számítások alapján szombaton délen zivatarra is van esély. A csapadék mennyiségét és térbeli eloszlását tekintve még mutatkozik némi bizonytalanság, jó eséllyel azonban több helyen 10-20 mm eső hullhat szombat estig. Lokálisan az intenzívebb záporokból, zivatarokból pedig 20 mm-nél is több összegyűlhet.

A csütörtöki hidegfront nem hoz jelentős lehűlést, hétvégén viszont 5-6 fokkal visszaesik a hőmérséklet, vasárnap hajnalban helyenként újra fagyhat. A szél gyakori vendég lesz a következő napokban, szombaton a hidegfront mögött többfelé viharossá fokozódhat a légmozgás.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. február 2. 06:03