Brutális fagy jön pénteken: térképen mutatjuk, hol, hány fok várható

Brutális fagy jön pénteken: térképen mutatjuk, hol, hány fok várható

agrarszektor.hu
Csütörtöktől északkelet felől igen hideg, kontinentális légtömeg érkezik, erősödnek az éjszakai fagyok, napközben is hideg lesz. Meglehetősen száraz és hideg levegő halmozódott fel Európa keleti, északkeleti része fölött, amiből mi is kapunk.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Csütörtökön a tőlünk északra elhelyezkedő anticiklon peremén megerősödő északkeleti széllel érkezik a hideg, száraz levegő. Napközben egyre kevesebb lesz a felhő, egy-egy zápor, hózápor még a Dunántúlon fordulhat elő. Északkeleten csak 2-3, nyugaton még 8-9 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Péntek hajnalra mindenhol kiderül az ég, ezt követően felhő sem lesz az ország fölött. Bár napközben pénteken és szombaton is többfelé megélénkül az északkeleti-keleti szél, éjszakánként a legtöbb helyen mérséklődik. Erősödnek az éjszakai fagyok, többfelé a -10 fokot is megüthetjük, sőt a szélvédett, fagyzugos völgyekben -15, -17 fok sem kizárt. Délutánonként is inkább a telet fogja idézni az időjárás, a szikrázó napsütés ellenére pénteken mindössze 1-6, szombaton 2-7 fokos maximumokra számíthatunk. Lassú, fokozatos enyhülés vasárnaptól körvonalazódik - írja az Időkép.

Forrás: Időkép

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Növény

Megfő, megég a gyümölcs a fákon

Beindult a kényszerérés, egyre nagyobb problémát okoz a gyümölcságazatban is az extrém hőség és az erős UV-sugárzás párosa.

Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 18. 13:32