Brutális fagy jön pénteken: térképen mutatjuk, hol, hány fok várható

Brutális fagy jön pénteken: térképen mutatjuk, hol, hány fok várható

agrarszektor.hu
Csütörtöktől északkelet felől igen hideg, kontinentális légtömeg érkezik, erősödnek az éjszakai fagyok, napközben is hideg lesz. Meglehetősen száraz és hideg levegő halmozódott fel Európa keleti, északkeleti része fölött, amiből mi is kapunk.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Csütörtökön a tőlünk északra elhelyezkedő anticiklon peremén megerősödő északkeleti széllel érkezik a hideg, száraz levegő. Napközben egyre kevesebb lesz a felhő, egy-egy zápor, hózápor még a Dunántúlon fordulhat elő. Északkeleten csak 2-3, nyugaton még 8-9 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Péntek hajnalra mindenhol kiderül az ég, ezt követően felhő sem lesz az ország fölött. Bár napközben pénteken és szombaton is többfelé megélénkül az északkeleti-keleti szél, éjszakánként a legtöbb helyen mérséklődik. Erősödnek az éjszakai fagyok, többfelé a -10 fokot is megüthetjük, sőt a szélvédett, fagyzugos völgyekben -15, -17 fok sem kizárt. Délutánonként is inkább a telet fogja idézni az időjárás, a szikrázó napsütés ellenére pénteken mindössze 1-6, szombaton 2-7 fokos maximumokra számíthatunk. Lassú, fokozatos enyhülés vasárnaptól körvonalazódik - írja az Időkép.

Forrás: Időkép
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?