Komoly támogatást kaphat, aki ilyen növényt termeszt: itt a rendelet

Komoly támogatást kaphat, aki ilyen növényt termeszt: itt a rendelet

agrarszektor.hu
Megjelent a dohány támogatásáról szóló rendelet, de idén nem az Egységes Kérelem felületen találják a jelölőnégyzetet a termelők. A támogatás keretösszege 4300 millió forint, melyet vissza nem térítendő támogatásként vehetnek igénybe a jogosultak, a kérelem 2022. április 11. és 25. között elektronikus úton nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Elérhető az az AM rendelet, amely a dohányágazat működéséhez és a COVID-19 világjárvány ágazatra gyakorolt gazdasági negatívumainak az ellentételezéséhez nyújtott támogatásáról szól. A vonatkozó rendelet szerint a támogatás keretösszege 4300 millió forint, melyet vissza nem térítendő támogatásként vehetnek igénybe a jogosultak. A támogatás összege referencia terület szerinti hektáronként legfeljebb 1 300 000 forint - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

A támogatási kérelem 2022. április 11. és 25. között elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz. A támogatási kérelemhez mellékelni kell az elsődleges feldolgozó igazolásának a másolatát. A Kincstár legkésőbb 2022. június 30-áig dönt a támogatás szempontjából figyelembe vehető referenciaterület hektárban kifejezett nagyságáról és a támogatás összegéről. Ha a jogos igények együttesen meghaladják a keretösszeget, akkor a rendelkezésre álló forrást vissza kell majd osztani.

A rendelet meghatározza a kifizetési kérelem beadási időszakát is, melyet a támogatási döntéssel rendelkező gazdák 2023. február 1. és 15. között adhatnak be. További részletes információkat a 11/2022 AM rendelet tartalmaz.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?