Óriási csavar jön az időjárásban: ez a magyar földekre is komoly hatással lehet

Óriási csavar jön az időjárásban: ez a magyar földekre is komoly hatással lehet

agrarszektor.hu
Az utóbbi napok téli időjárása átmeneti, és habár hétfőn még komoly fagyok lehetnek reggel Magyarországon, kedden melegedés indul, és szerdán már újra többfelé 20 fokot mérhetünk. A kellemes tavaszi idő a hét hátralévő részében is kitart, kisebb lehűlés csak hétvégén jöhet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A téli fordulat csak átmeneti, pár nap és igazodik az időjárás a naptárhoz, így jövő héten már nyoma sem lesz a hónak - írja az Időkép. A legfrissebb előrejelzésen jól látszik a gyors ütemű melegedés, és hogy a sokéves átlaghoz idomul majd hét közepétől a hőmérséklet. Hétfőn ugyan még fagyos lesz a reggel, -8 és +1 fok között alakulnak a minimum-értékek, délután már 10 fok, a déli tájakon 10-12 fok körüli maximumokat mérhetünk. A délnyugati szél élénk lökésekkel járhat. Pár órás napsütésre mindenütt számíthatunk, érdemi csapadék nem várható.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

EZ IS ÉRDEKELHET

Kedden az élénk, erős nyugati szél enyhébb időt hoz térségünkbe, reggel gyenge fagy még előfordulhat, de délután a legtöbb helyen 10 fok felett, délen, délnyugaton 20 fok közelében alakul a hőmérséklet. Kisebb eső északnyugaton eshet, máshol napsütés, több-kevesebb felhő lesz jellemző.

Szerdán is csak északon lehetnek kisebb záporok, de a napsütésé lesz a főszerep a nap folyamán. A szél még élénk lehet. A délies áramlás tovább melegíti az időt, nagy területen újra 20 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön változóan felhős idő valószínű, majd a nap második felében északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső. Többfelé élénk, néhol időnként erős lehet a szél. A minimumhőmérséklet plusz 1 és 8, míg a maximumhőmérséklet általában 16 és 20 fok között várható.

Pénteken elszórtan fordulhat elő eső, zápor. Több helyen megerősödik a szél. A hajnali 4-10 fokról általában 16-22 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap többfelé várható eső, záporeső. Sok helyen a szél is erős lesz. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 6 és 12, a legmagasabb hőmérséklet plusz 16 és 21 fok között alakul. Vasárnap a hajnali órákban plusz 3 és 8, délután 11 és 16 fok közötti értékeket mérhetnek - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?