Brutális zivatar tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Brutális zivatar tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Zala megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) zivatarveszély miatt szerdára. Mint írják, esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Figyelmeztetést adott ki szerdára az OMSZ Zala megye kivételével az egész országra zivatarveszély miatt. Tájékoztatásuk szerint elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Mint írják, főként a Dunántúli- és Északi-középhegységben, az Alpokalján, illetve az Alföldön zivatarok kialakulására kell számítani. Az erősebb cellákat lokálisan intenzív csapadék, illetve apró szemű (< 1 cm) jég is kísérheti, környezetükben átmenetileg viharos (~60 km/h) lökések is lehetnek. Az esti órákban fokozatosan lecseng a zivatartevékenység.

Forrás: OMSZ

Csütörtökön napközben ismét zivatarok kialakulására kell számítani, legnagyobb számban és valószínűséggel az Északi-középhegység tágabb térségében. A legintenzívebb cellákhoz a maihoz hasonló kísérőjelenségek társulhatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Stop stressz! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?