Brutális zivatar tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Zala megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) zivatarveszély miatt szerdára. Mint írják, esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Figyelmeztetést adott ki szerdára az OMSZ Zala megye kivételével az egész országra zivatarveszély miatt. Tájékoztatásuk szerint elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Mint írják, főként a Dunántúli- és Északi-középhegységben, az Alpokalján, illetve az Alföldön zivatarok kialakulására kell számítani. Az erősebb cellákat lokálisan intenzív csapadék, illetve apró szemű (< 1 cm) jég is kísérheti, környezetükben átmenetileg viharos (~60 km/h) lökések is lehetnek. Az esti órákban fokozatosan lecseng a zivatartevékenység.

Forrás: OMSZ

Csütörtökön napközben ismét zivatarok kialakulására kell számítani, legnagyobb számban és valószínűséggel az Északi-középhegység tágabb térségében. A legintenzívebb cellákhoz a maihoz hasonló kísérőjelenségek társulhatnak.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?