2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Brutális zivatar tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Brutális zivatar tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Zala megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) zivatarveszély miatt szerdára. Mint írják, esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Figyelmeztetést adott ki szerdára az OMSZ Zala megye kivételével az egész országra zivatarveszély miatt. Tájékoztatásuk szerint elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Mint írják, főként a Dunántúli- és Északi-középhegységben, az Alpokalján, illetve az Alföldön zivatarok kialakulására kell számítani. Az erősebb cellákat lokálisan intenzív csapadék, illetve apró szemű (< 1 cm) jég is kísérheti, környezetükben átmenetileg viharos (~60 km/h) lökések is lehetnek. Az esti órákban fokozatosan lecseng a zivatartevékenység.

Forrás: OMSZ

Csütörtökön napközben ismét zivatarok kialakulására kell számítani, legnagyobb számban és valószínűséggel az Északi-középhegység tágabb térségében. A legintenzívebb cellákhoz a maihoz hasonló kísérőjelenségek társulhatnak.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31