Aggasztó hírek érkeztek Olaszországból: váratlan dolog történt a gyümölcsösökben

Aggasztó hírek érkeztek Olaszországból: váratlan dolog történt a gyümölcsösökben

agrarszektor.hu
Özönvíz és jégeső csapott le az északi régiókban Olaszországban néhány napja. Az első becslések szerint is több millió eurós kár keletkezett az ottani gyümölcsültetvényekben, a legnagyobb pusztítást a kajsziban, az áfonyában és a cseresznyében végezte a vihar.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A múlt hét végén a 30°C feletti csúcshőmérsékletű napokat követően áradásokat okozó felhőszakadással és diónyi méretű jégdarabokkal csapott le egy front Észak-Olaszország Piemont, Lombardia és Veneto tartományaira, írja a Corriere della Sera-ra hivatkozva a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Az olasz termelői egyesületek első jelentései szerint a körzetben található bogyós- és csonthéjas ültetvényekben (különösen áfonyában, kajsziban és cseresznyében) több millió euró összértékű kár keletkezett, de a jégvédő hálóval felszerelt ültetvényekben nem vagy alig mérhető veszteség.

A Coldiretti szerint Olaszországban is megfigyelhető, hogy a klímaváltozás miatt egyre gyakoribbá válnak a szélsőséges időjárási körülmények. A termelőket tömörítő Confagricoltura Piemont tartományi elnöke, Ercole Zuccaro a biztosítási rendszer felülvizsgálatát sürgette, mivel véleménye szerint egyre bonyolultabban és drágábban lehet csak biztosítást kötni a mezőgazdasági üzemekre, ültetvényekre. A hűvös, esős idő hétfőn és kedden is folytatódik, de a hét közepére Afrikából megérkezik a Scipio anticiklon, ezért 40°C feletti hőség várható Olaszország nagy részén, de még a Pó völgyében is igen meleg lesz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?