Özönvíz és jégeső pusztított a szomszédban: brutálisak a károk

Özönvíz és jégeső pusztított a szomszédban: brutálisak a károk

agrarszektor.hu
Óriási károkat okozott az özönvíz és a jég Ausztriában. Az első becslések szerint összesen 7500 hektár művelt területen pusztított a katasztrofális időjárás.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Június második hetében a 30 Celsius-fokot meghaladó hőhullám mellett özönvízszerű esőzések és jégesők is pusztítottak Ausztriában. Az idén 75 éves Österreichischen Hagelversicherung jégkár-biztosító szerint Alsó-Ausztria (Zwettl és Gmünd környéke) valamint Burgenland (Oberwart és Güssing) egyes körzeteiben összesen 7500 mezőgazdasági művelés alatt álló területről jelentettek károkat, melyek összege az első becslések szerint meghaladja az 1,5 millió eurót - olvasható a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) oldalán.

Egyes területeken fél óra alatt 50 mm csapadék zuhant le az égből, és üveggolyó méretű jégszemcsék verték el a termést. A károk felmérése még folyamatban van, a közölt kárösszeg csak egy gyorsbecslés eredménye.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?