Hatalmas eső jön hétfőn: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

Hatalmas eső jön hétfőn: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

agrarszektor.hu
Egy hullámzó hidegfront miatt a jövő hét elején csapadékosabbra fordul az idő, és az ország nagy része hétfőn és kedden kiadós öntözést kaphat. Hétfőn többfelé zivatarok is kialakulhatnak, melyekhez akár felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések is társulhatnak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétvégén kitart a szép idő, a maximumok az ország nagy részén elérik, meg is haladják a 20 fokot - írja az Időkép. Hétfőn viszont nyugat felől egy hullámzó hidegfront éri el hazánkat, amely csak lassan vonul át fölöttünk, így hétfőn és kedden többfelé számíthatunk csapadékra, többfelé jelentős mennyiségben. Az eső, záporok mellett főként a hét első napján többfelé zivatarok is kialakulhatnak, melyekhez akár felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések is társulhatnak.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Kedden még főként az ország keleti, északkeleti felén eshet, máshol már csak elszórtan lehetnek záporok, egy-egy helyen zivatar sem kizárt. Szerdától újra szárazabbra fordul az időjárás, ezen a napon már csak a középső és keleti tájakon lehet egy-egy zápor, de a keddi naphoz hasonlóan még többfelé erős lesz az északi-északnyugati szél, és a maximumok is visszaesnek jó pár fokkal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?