Hatalmas eső jön hétfőn: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

Hatalmas eső jön hétfőn: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

agrarszektor.hu
Egy hullámzó hidegfront miatt a jövő hét elején csapadékosabbra fordul az idő, és az ország nagy része hétfőn és kedden kiadós öntözést kaphat. Hétfőn többfelé zivatarok is kialakulhatnak, melyekhez akár felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések is társulhatnak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hétvégén kitart a szép idő, a maximumok az ország nagy részén elérik, meg is haladják a 20 fokot - írja az Időkép. Hétfőn viszont nyugat felől egy hullámzó hidegfront éri el hazánkat, amely csak lassan vonul át fölöttünk, így hétfőn és kedden többfelé számíthatunk csapadékra, többfelé jelentős mennyiségben. Az eső, záporok mellett főként a hét első napján többfelé zivatarok is kialakulhatnak, melyekhez akár felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések is társulhatnak.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Kedden még főként az ország keleti, északkeleti felén eshet, máshol már csak elszórtan lehetnek záporok, egy-egy helyen zivatar sem kizárt. Szerdától újra szárazabbra fordul az időjárás, ezen a napon már csak a középső és keleti tájakon lehet egy-egy zápor, de a keddi naphoz hasonlóan még többfelé erős lesz az északi-északnyugati szél, és a maximumok is visszaesnek jó pár fokkal.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31