Veszedelmes kártevő pusztítja a magyar szőlőket: így lehet védekezni ellene

Veszedelmes kártevő pusztítja a magyar szőlőket: így lehet védekezni ellene

agrarszektor.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) engedélyezte a Pyregard rovarölő szer szőlő kultúrában történő szükséghelyzeti forgalomba hozatalát és felhasználását Magyarország egész területén földi permetezéssel kijuttatva amerikai szőlőkabóca ellen. A szükséghelyzeti felhasználási engedély 2022. március 30-tól 2022. július 27-ig érvényes.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mint elsőfokú élelmiszerlánc-felügyeleti szerv (a továbbiakban: engedélyező hatóság) a FruitVeB (1118 Budapest, Villányi út 35-43.) mint ügyfél kérelmére indult eljárásban engedélyezte a Magyarországon nem engedélyezett Pyregard (40 g/l piretrin) rovarölő szer szőlő kultúrában történő szükséghelyzeti forgalomba hozatalát és felhasználását Magyarország egész területén ökológiai és konvencionális termesztésben egyaránt, földi permetezéssel kijuttatva amerikai szőlőkabóca (Scaphoideus titanus) ellen növényvizsgálat alapján a lárvák és a kifejlett alak ellen maximum 2 alkalommal 0,75 l/ha dózisban 800-1000 l/ha permetlével. Az engedély a 2022. március 30-tól 2022. július 27-ig tartó időszakban érvényes. Virágzó gyomnövényeket tömegesen látogató méhek jelenléte esetén a készítmény nem használható - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?