Veszedelmes kártevő pusztítja a magyar szőlőket: így lehet védekezni ellene

agrarszektor.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) engedélyezte a Pyregard rovarölő szer szőlő kultúrában történő szükséghelyzeti forgalomba hozatalát és felhasználását Magyarország egész területén földi permetezéssel kijuttatva amerikai szőlőkabóca ellen. A szükséghelyzeti felhasználási engedély 2022. március 30-tól 2022. július 27-ig érvényes.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mint elsőfokú élelmiszerlánc-felügyeleti szerv (a továbbiakban: engedélyező hatóság) a FruitVeB (1118 Budapest, Villányi út 35-43.) mint ügyfél kérelmére indult eljárásban engedélyezte a Magyarországon nem engedélyezett Pyregard (40 g/l piretrin) rovarölő szer szőlő kultúrában történő szükséghelyzeti forgalomba hozatalát és felhasználását Magyarország egész területén ökológiai és konvencionális termesztésben egyaránt, földi permetezéssel kijuttatva amerikai szőlőkabóca (Scaphoideus titanus) ellen növényvizsgálat alapján a lárvák és a kifejlett alak ellen maximum 2 alkalommal 0,75 l/ha dózisban 800-1000 l/ha permetlével. Az engedély a 2022. március 30-tól 2022. július 27-ig tartó időszakban érvényes. Virágzó gyomnövényeket tömegesen látogató méhek jelenléte esetén a készítmény nem használható - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?