Váratlan lépést tett az USA: eltörölték az orosz műtrágyára kivetett importvámot

Váratlan lépést tett az USA: eltörölték az orosz műtrágyára kivetett importvámot

agrarszektor.hu
Az USA eltörölte az Oroszországból származó urea-ammónium-nitrátra júniusban kivetett 132,6%-os importvámot. Továbbra is érvényben marad viszont az a 2021-ben 5 éves időszakra kivetett importvám, amely az orosz és a marokkói foszfátműtrágyákra vonatkozik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Egyesült Államok Külkereskedelmi Bizottsága (USITC, US International Trade Commission) a belföldi piacon tapasztalható áremelkedés miatt, illetve az ellátási problémák megelőzése érdekében július 19-én egyhangú döntéssel eltörölte az Oroszországból származó urea-ammónium-nitrátra júniusban kivetett 132,6%-os importvámot - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Chris Edgington, a Nemzeti Kukoricatermesztők Egyesületének (NCGA, National Corn Growers Association) elnöke üdvözölte a feszes piac enyhüléséhez vezető döntést. 

Folyamatosan küldtük a figyelmeztető jelzéseket az ITC tagjainak, rávilágítva, hogy az importvámok csak tovább emelik majd az inputárakat, és veszélyeztetik az alapanyag-ellátást. Nagyon boldog vagyok, hogy végül hallgattak ránk.

A döntés a Trinidad és Tobago felől érkező tételekre kivetett importvámokat is érinti. A 2021-es évben az Egyesült Államok 262,2 millió dollár értékben vásárolt urea-ammónium-nitrát műtrágyát Oroszországtól, és 231,1 millió dollár értékben Trinidadról.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?