2023. március 25. szombat Irén, Írisz

Váratlan lépést tett az USA: eltörölték az orosz műtrágyára kivetett importvámot

agrarszektor.hu
Az USA eltörölte az Oroszországból származó urea-ammónium-nitrátra júniusban kivetett 132,6%-os importvámot. Továbbra is érvényben marad viszont az a 2021-ben 5 éves időszakra kivetett importvám, amely az orosz és a marokkói foszfátműtrágyákra vonatkozik.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az Egyesült Államok Külkereskedelmi Bizottsága (USITC, US International Trade Commission) a belföldi piacon tapasztalható áremelkedés miatt, illetve az ellátási problémák megelőzése érdekében július 19-én egyhangú döntéssel eltörölte az Oroszországból származó urea-ammónium-nitrátra júniusban kivetett 132,6%-os importvámot - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Chris Edgington, a Nemzeti Kukoricatermesztők Egyesületének (NCGA, National Corn Growers Association) elnöke üdvözölte a feszes piac enyhüléséhez vezető döntést. 

Folyamatosan küldtük a figyelmeztető jelzéseket az ITC tagjainak, rávilágítva, hogy az importvámok csak tovább emelik majd az inputárakat, és veszélyeztetik az alapanyag-ellátást. Nagyon boldog vagyok, hogy végül hallgattak ránk.

A döntés a Trinidad és Tobago felől érkező tételekre kivetett importvámokat is érinti. A 2021-es évben az Egyesült Államok 262,2 millió dollár értékben vásárolt urea-ammónium-nitrát műtrágyát Oroszországtól, és 231,1 millió dollár értékben Trinidadról.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?