Erre senki sem számított: váratlan hírek érkeztek a német spárgáról

Erre senki sem számított: váratlan hírek érkeztek a német spárgáról

agrarszektor.hu
Németországban 5%-kal kisebb az idei spárgatermés a tavalyinál. A Destatis gyorsjelentése szerint 113 ezer tonna körül várható a német spárgatermés volumene 2022-ben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Német Szövetségi Statisztikai Hivatal (Destatis) előzetes becslései szerint a 2022-es belföldi spárgatermés 113,1 ezer tonna körül alakul, ami 5%-kal kisebb az előző éviben betakarított mennyiségnél, és 10%-kal marad el az utóbbi hat év átlagától. Az első felmérések szerint a szabadföldi spárga termőterülete 2021-hez képest 4%-kal, 21400 hektárra csökkent, és a belföldi eredetű termék iránti kereslet is lanyhább volt a tavalyinál. A legtöbb spárgát Alsó-Szászországban termelték (26100 tonna), a képzeletbeli dobogó következő fokaira pedig Bajorország (21100 tonna) és Észak-Rajna-Vesztfália (19300 tonna) állhat fel - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?