Megjött a friss előrejelzés: ilyen idő vár a magyarokra a hétvégén

Megjött a friss előrejelzés: ilyen idő vár a magyarokra a hétvégén

MTI
A hétvégén is csak szórványosan várható csapadék - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Pénteken a többórás napsütés mellett ismét erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Az ország nagyobb részén nem várható csapadék, inkább csak a nyugati megyékben van esély arra, hogy kevés helyen kialakuljon zápor, zivatar. A légmozgás élénk, zivatarok környezetében erős is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 17 fok között várható, de a hidegre érzékeny északi völgyekben ennél pár fokkal hűvösebb, a vízpartokon, belvárosi részeken kissé enyhébb lehet az idő. A csúcshőmérséklet általában 27 és 32 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon pár fokkal hűvösebb lehet az idő.

Szombaton és vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de erősebben felhős tájak, időszakok is lesznek. Szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, vagyis maradnak száraz területek. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. Szombaton a minimumok 11 és 21, a csúcshőmérséklet jellemzően 27 és 32 fok között valószínű, de a tartósabban felhős, csapadékos területeken ennél hűvösebb lehet az idő.

Vasárnap a hajnali 11-20 fokról délutánra többnyire 26 és 31 fok közé melegszik fel a levegő, de a tartósabban felhős, csapadékos tájakon ennél hűvösebb idő valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?