Viharokkal tarolja le a hidegfront az országot: mutatjuk, hova, mikor ér a zivatar

Viharokkal tarolja le a hidegfront az országot: mutatjuk, hova, mikor ér a zivatar

agrarszektor.hu
Csütörtökön tetőzik a meleg, de délutántól zivatarok, estétől pedig egy hidegfront hoz hűsítést. Kezdetben a középső tájakon, illetve délnyugaton és északon várhatók a hevesebb események, a csütörtök esti órákban, illetve éjjel pedig már a keleti tájakat is elérhetik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtökön lesz a hét legmelegebb napja, de nem épp verőfényes napsütés lesz jellemző - írja az Időkép. Egy meleg, nedves szállítószalag húzódik fölénk, mely a közeledő hidegfront előterében az így létrejövő labilitással jó táptalajt biztosít a délutáni zivatarok kialakulásához. A hidegfront csak este érkezik nyugat felől, így a zivatarok két hullámban alakulhatnak ki. Kezdetben a középső tájakon, illetve délnyugaton és északon várhatók a hevesebb események. A zivatarokat felhőszakadás, apró szemű jégeső, viharos széllökések is kísérhetik. A délután második felében a fronthoz kapcsolódóan a nyugati határ közelében robbanhat be a légkör, ahol akár zivatarlánc is kialakulhat. Ezek a viharok az esti órákban a középső és éjjelre a keleti tájakat is elérhetik.

Pénteken a hidegfront hátoldalára kerülünk, de még többfelé lehet esős az idő. A maximumok visszaesnek, a csúcshőmérséklet 21 és 29 fok között alakulhat.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13