Viharokkal tarolja le a hidegfront az országot: mutatjuk, hova, mikor ér a zivatar

agrarszektor.hu
Csütörtökön tetőzik a meleg, de délutántól zivatarok, estétől pedig egy hidegfront hoz hűsítést. Kezdetben a középső tájakon, illetve délnyugaton és északon várhatók a hevesebb események, a csütörtök esti órákban, illetve éjjel pedig már a keleti tájakat is elérhetik.

Csütörtökön lesz a hét legmelegebb napja, de nem épp verőfényes napsütés lesz jellemző - írja az Időkép. Egy meleg, nedves szállítószalag húzódik fölénk, mely a közeledő hidegfront előterében az így létrejövő labilitással jó táptalajt biztosít a délutáni zivatarok kialakulásához. A hidegfront csak este érkezik nyugat felől, így a zivatarok két hullámban alakulhatnak ki. Kezdetben a középső tájakon, illetve délnyugaton és északon várhatók a hevesebb események. A zivatarokat felhőszakadás, apró szemű jégeső, viharos széllökések is kísérhetik. A délután második felében a fronthoz kapcsolódóan a nyugati határ közelében robbanhat be a légkör, ahol akár zivatarlánc is kialakulhat. Ezek a viharok az esti órákban a középső és éjjelre a keleti tájakat is elérhetik.

Pénteken a hidegfront hátoldalára kerülünk, de még többfelé lehet esős az idő. A maximumok visszaesnek, a csúcshőmérséklet 21 és 29 fok között alakulhat.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?