2022. szeptember 30. péntek Jeromos

Viharokkal csap le a hidegfront Magyarországra: mutatjuk, hol várható a legtöbb eső

agrarszektor.hu
Heves zivatarokat hozhat a pénteki hidegfront, és habár nagy lehűlésre nem kell készülni, de többfelé záporok, zivatarok kísérik vonulását. Nem árt óvatosnak lenni, mert felhőszakadás, nagyobb méretű jég és akár 70-80 km/órát meghaladó széllökések is társulhatnak a viharhoz.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Csütörtökön lesz a hét legmelegebb napja, a csúcshőmérséklet többfelé a 30 fokot is meghaladja - írja az Időkép. Délután egy közelgő hidegfront hatására északon, északnyugaton helyenként már kialakulhatnak záporok, zivatarok, de az ország nagy részén továbbra is napos idő lesz jellemző. Ez a hidegfront pénteken vonul át fölöttünk. Nagy lehűlést ugyan nem hoz - a maximumok ezen a napon 24 és 32 fok között alakulnak -, de többfelé záporok, zivatarok kísérik vonulását. A jelenlegi számítások szerint főként a Tiszántúlon heves zivatarok is kialakulhatnak. Ezekhez felhőszakadás, nagyobb méretű jég és akár 70-80 km/órát meghaladó széllökések is társulhatnak. Az északnyugatira forduló szél zivataroktól függetlenül is sokfelé feltámad.

Forrás: Időkép

Hétvégén a front mögött sok lesz a napsütés, számottevő csapadék nem várható. Szombaton még többfelé szeles időben lesz részünk. Marad a nyárias idő, a legtöbb helyen 25 fok fölötti csúcshőmérséklettel.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. szeptember 30. 11:33