Hihetetlen, de igaz: ennyiért veszik most a sárgarépát a termelőktől Ausztriában

Hihetetlen, de igaz: ennyiért veszik most a sárgarépát a termelőktől Ausztriában

agrarszektor.hu
A múlt héten a hűvösebb idő beköszöntével gőzerővel indult meg sárgarépa betakarítása Ausztriában. Az előrejelzések szerint a munkálatok a jövő héten nagyrészt be is fognak fejeződni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ausztriában az átlagosnál melegebb késő őszi időjárás miatt a szokásosnál kicsit később, a múlt héten indult meg a sárgarépa betakarításának fő időszaka. A gazdák azonban olyan jól haladnak, hogy a termés felszedését és betárolását előre láthatóan a jövő hét végéig, december első napjaiban be is fejezik - írta meg a FruitVeB.

A hozamok várhatóan átlagosak lesznek az idei évben. A belföldi piac továbbra is nyugodt, stabil ütemben folyik az értékesítés. Az export egyelőre nem túl élénk, de folyamatosan érkeznek az érdeklődők. Az árak az előző héthez képest nem változtak: a sárgarépa termelői ára (5 kg-os zsákos kiszerelés) az 50-55 euró/100 kg sávban mozog, egy évvel korábban még a 40-45 eurós árszint volt jellemző.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?