2023. február 3. péntek Balázs

Hihetetlen, de igaz: ennyiért veszik most a sárgarépát a termelőktől Ausztriában

agrarszektor.hu
A múlt héten a hűvösebb idő beköszöntével gőzerővel indult meg sárgarépa betakarítása Ausztriában. Az előrejelzések szerint a munkálatok a jövő héten nagyrészt be is fognak fejeződni.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Ausztriában az átlagosnál melegebb késő őszi időjárás miatt a szokásosnál kicsit később, a múlt héten indult meg a sárgarépa betakarításának fő időszaka. A gazdák azonban olyan jól haladnak, hogy a termés felszedését és betárolását előre láthatóan a jövő hét végéig, december első napjaiban be is fejezik - írta meg a FruitVeB.

A hozamok várhatóan átlagosak lesznek az idei évben. A belföldi piac továbbra is nyugodt, stabil ütemben folyik az értékesítés. Az export egyelőre nem túl élénk, de folyamatosan érkeznek az érdeklődők. Az árak az előző héthez képest nem változtak: a sárgarépa termelői ára (5 kg-os zsákos kiszerelés) az 50-55 euró/100 kg sávban mozog, egy évvel korábban még a 40-45 eurós árszint volt jellemző.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?