Őrület, mennyi termett ebből a gyümölcsből Ausztriában: igazi meglepetés

agrarszektor.hu
A 2022. évi osztrák almatermés volumene meghaladta a 190 ezer tonnát, ami 27%-kal több, mint az előző szezonban. Ugyanakkor az is elmondható, hogy az osztrák almatermő terület körülbelül tíz éve folyamatosan csökken, jelenleg 6300 hektár körül alakul. 

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Statistik Austria jelentése szerint a 2022. évi belföldi almatermés mennyisége 190 588 tonna volt, ami 27%-kal haladja meg a 2021-ben betakarított 152 171 tonnás volument. Az idei gyümölcstermés az aszályos időszakok ellenére sokkal jobb volt, mint az előző két évben, és a legtöbb gyümölcsfaj esetében átlagon felüli hozamokat mértek. Stajerországban, ahol az osztrák alma háromnegyede terem, a bőséges tavaszi virágzás és a jó kötődés kezdetben a rekordtermés reményét keltette, de ez a nyári csapadékszegény időszakban elillant. Az osztrák almatermő terület körülbelül tíz éve folyamatosan csökken, jelenleg 6300 hektár körül alakul - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?