2023. január 30. hétfő Martina, Gerda

Nincs megállás: durván emelkedik ennek a zöldségeknek az ára Ausztriában

agrarszektor.hu
Tovább folytatódott a vöröshagyma december végén megindult áremelkedése Ausztriában. Mostanra már 42 euró/100 kg felett járnak az árak, ami már több mint kétszerese a tavaly ilyenkor mért szintnek. 

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Az export felpörgésével szerény mértékben ugyan, de tovább folytatódott az osztrák hagymaárak emelkedése: a múlt heti 40-44 euró/100 kg-ot követően már jellemzően 42-46 euró közötti áron cserélt gazdát a legtöbb tétel - írta meg a FruitVeB. A belföldi kereslet az ünnepeket követően továbbra is viszonylag csendes, az áremelkedés motorja egyértelműen a megnövekedett külföldi kereslet. A belső piacokon az áremelkedést sok helyen még nem is érezni a kiskereskedelemben. Ez a 42-46 euró/100 kg-os ár már jóval több, mint kétszerese a tavaly ilyenkor regisztrált 16-20 euró közötti szintnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?