Őrület, mennyibe kerül most a hagyma Ausztriában: mégis rengetegen veszik

agrarszektor.hu
Jelentősen nőtt a hagyma ára az ünnepi kereslet hatására Ausztriában. Az őszi és tél eleji stagnálást követően az erősödő export miatt emelkedett tehát a hagyma ára az osztrák piacokon. 

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Közvetlenül az ünnepek előtt az osztrák kereskedők már jelezték, hogy jelentős forgalomnövekedést tapasztaltak (ahogy azt a korábbi évek gyakorlata is mutatta), és bár a kereslet kielégítése nem okozott problémát, az általános vélekedés szerint árubőségről már nem lehetett beszélni. Fogyasztói szempontból az ünnepek alatt már érzékelhető volt a hagymaárak növekedése. Erre erősítettek rá a külföldről jelentkező igények: az aszályos év miatt elsősorban Európa déli és keleti országaiból megjelenő kereslet további árfelhajtó hatást eredményezett. Ezért az ünnepek előtti 30-35 euró/100 kg körüli ársáv a 36-40 euró/100 kg szintre emelkedett, ami kétszerese a tavaly ilyenkor regisztrált 16-20 eurós szintnek. A héten az exportra szánt tételeknél sporadikusan megjelentek a 40 euró feletti árak is - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?