Őrület, mennyibe kerül most a hagyma Ausztriában: mégis rengetegen veszik

Őrület, mennyibe kerül most a hagyma Ausztriában: mégis rengetegen veszik

agrarszektor.hu
Jelentősen nőtt a hagyma ára az ünnepi kereslet hatására Ausztriában. Az őszi és tél eleji stagnálást követően az erősödő export miatt emelkedett tehát a hagyma ára az osztrák piacokon. 

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Közvetlenül az ünnepek előtt az osztrák kereskedők már jelezték, hogy jelentős forgalomnövekedést tapasztaltak (ahogy azt a korábbi évek gyakorlata is mutatta), és bár a kereslet kielégítése nem okozott problémát, az általános vélekedés szerint árubőségről már nem lehetett beszélni. Fogyasztói szempontból az ünnepek alatt már érzékelhető volt a hagymaárak növekedése. Erre erősítettek rá a külföldről jelentkező igények: az aszályos év miatt elsősorban Európa déli és keleti országaiból megjelenő kereslet további árfelhajtó hatást eredményezett. Ezért az ünnepek előtti 30-35 euró/100 kg körüli ársáv a 36-40 euró/100 kg szintre emelkedett, ami kétszerese a tavaly ilyenkor regisztrált 16-20 eurós szintnek. A héten az exportra szánt tételeknél sporadikusan megjelentek a 40 euró feletti árak is - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 21. 16:01