2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Beindult a drágulás Ausztriában: már ennyibe kerül a hagyma a piacokon

Beindult a drágulás Ausztriában: már ennyibe kerül a hagyma a piacokon

agrarszektor.hu
Kis mértékben emelkedett a hagyma ára az 5. héten Ausztriában. Az előző heti 44,5 euró/100 kg-os átlagár 46,5 euró/100 kg-ra nőtt az osztrák nagybani piacokon a télies időjárás hatására.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Január végén a belföldi kereslet és kínálat továbbra is stabil, viszont az előző héten a kifejezetten hideg időjárás hatására a kereslet kissé megélénkült, ami az átlagár emelkedésében is megmutatkozott. Ezzel párhuzamosan az exporttételek iránti kereslet enyhén visszaesett. A jelenlegi 46,5 euró/kg-os árszint a korábbi évekhez képest kifejezetten magas, a tavalyi, megugró árszinttel viszont csaknem megegyezik: tavaly ilyenkor 45, de két éve még csak 18 euró/100 kg-ot kértek a vöröshagymáért. Továbbra is nagyok méret szerinti az eltérések: a nagyobb hagymákért lényegesen többet kell fizetni - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31