Hiába drága, egyre többen veszik ezt a zöldséget az osztrák piacokon

Hiába drága, egyre többen veszik ezt a zöldséget az osztrák piacokon

agrarszektor.hu
A melegebb február miatti gyengébb minőségű tételek következtében tovább csökkent a vöröshagyma ára a nagybani piacokon Ausztriában. Ugyanakkor jelentősek a méret szerinti az eltérések, a nagyobb méretű hagymákból a kínálat szűkös, ezekért lényegesen többet kell fizetni, ráadásul az érdeklődés is durván megnőtt a ezen tételek iránt.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Az osztrák hagymapiac továbbra is árnyomás alatt áll: sok a gyengébb minőségű, gyorsan értékesítendő tételek, ezekből a gazdák rengeteget szállítanak, viszont az exportpiacok továbbra is szűkösek, ezért nincs hol levezetni a megnövekedett kínálatot. A húsvéti ünnepek némi lendületet adtak ugyan az értékesítésnek, de ez sem tudta megakadályozni az árak csökkenését, így a 38-43 euró/100 kg közé mérséklődött a jellemző ársáv. A jelenlegi 40,5 euró/kg-os átlagos árszint a korábbi évekhez képest kifejezetten magas, de ne feledjük, hogy tavaly ilyenkor 80 euró/100 kg felett járt az átlagár, viszont két éve még csak 18 euró/100 kg-ot kértek a vöröshagymáért. Továbbra is nagyok a méret szerinti az eltérések: a nagyobb méretű hagymákból a kínálat szűkös, ezekért lényegesen többet kell fizetni, ráadásul az érdeklődés is jelentősen megnőtt a nagyobb átmérőjű tételek iránt - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 28. 06:03