Hiába drága, egyre többen veszik ezt a zöldséget az osztrák piacokon

Hiába drága, egyre többen veszik ezt a zöldséget az osztrák piacokon

agrarszektor.hu
A melegebb február miatti gyengébb minőségű tételek következtében tovább csökkent a vöröshagyma ára a nagybani piacokon Ausztriában. Ugyanakkor jelentősek a méret szerinti az eltérések, a nagyobb méretű hagymákból a kínálat szűkös, ezekért lényegesen többet kell fizetni, ráadásul az érdeklődés is durván megnőtt a ezen tételek iránt.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az osztrák hagymapiac továbbra is árnyomás alatt áll: sok a gyengébb minőségű, gyorsan értékesítendő tételek, ezekből a gazdák rengeteget szállítanak, viszont az exportpiacok továbbra is szűkösek, ezért nincs hol levezetni a megnövekedett kínálatot. A húsvéti ünnepek némi lendületet adtak ugyan az értékesítésnek, de ez sem tudta megakadályozni az árak csökkenését, így a 38-43 euró/100 kg közé mérséklődött a jellemző ársáv. A jelenlegi 40,5 euró/kg-os átlagos árszint a korábbi évekhez képest kifejezetten magas, de ne feledjük, hogy tavaly ilyenkor 80 euró/100 kg felett járt az átlagár, viszont két éve még csak 18 euró/100 kg-ot kértek a vöröshagymáért. Továbbra is nagyok a méret szerinti az eltérések: a nagyobb méretű hagymákból a kínálat szűkös, ezekért lényegesen többet kell fizetni, ráadásul az érdeklődés is jelentősen megnőtt a nagyobb átmérőjű tételek iránt - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?