Durva, ami az időjárással történt Magyarországon: 122 éve nem volt ilyen

agrarszektor.hu
Az idei január sokszor kényszerített arra mindenkit, hogy esernyővel induljunk el otthonról. Ennek meg is lett az eredménye. Több folyónkon is árhullámok indultak el, helyenként árvízi védekezésre is szükség volt. A belvízes területek száma is jelentősen megnőtt. A 2023-as év januárja nemcsak csapadékos volt, de enyhe is.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos mérései szerint országos átlagban 80,9 mm csapadék hullott, így 1901. óta ez a január lett a legcsapadékosabb január. A korábbi januári rekordot 1915-ben regisztrálták, akkor országos átlagban 80,4 mm csapadék hullott. Fontos kiemelni azt is, hogy egyes hegyvidéki területeken a 150 mm-t is elérte januárban a lehullott csapadékmennyiség - írja az Időkép.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?