Itt a tilalom Magyarországon: az ukrán agrárminiszterrel egyeztetett Nagy István

Itt a tilalom Magyarországon: az ukrán agrárminiszterrel egyeztetett Nagy István

agrarszektor.hu
Online megbeszélést folytatott a hét végén a magyar és az ukrán agrárminiszter. A két tárcavezető megbeszélésére azután került sor, hogy Magyarország is bejelentette, átmeneti jelleggel megtiltja az ukrán mezőgazdasági termékek az országba történő importálását.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az elmúlt hét végén online megbeszélést folytatott Nagy István agrárminiszter és Mikola Szolszkij, az ukrán agrár- és élelmezésügyi miniszter. A két tárcavezető az ukrán mezőgazdasági termékek Magyarországra irányuló exportját illető egyeztetésére azután került sor, hogy Magyarország szombaton Lengyelországhoz hasonlóan bejelentette, hogy átmeneti jelleggel megtiltja az Ukrajnából származó vagy onnan érkező gabona és olajos magvak, valamint több más mezőgazdasági termék Magyarországra történő importálását - írta meg a 24.hu.

Mykola Szolszkij hangsúlyozta, hogy folytatni kell a tárgyalásokat az ukrán mezőgazdasági termékek exportjáról szóló megállapodások megkötése érdekében, és kijelentette, hogy az egyoldalú döntések elfogadhatatlanok. Nagy István arról biztosította kollégáját, hogy az ukrán mezőgazdasági termékek tranzitja továbbra is folytatódik.

Az Index értesülései alapján a felek az online találkozón végül abban állapodtak meg, hogy konzultálnak a helyzetről, és a közeljövőben ismét találkozni fognak ez ügyben. Nagy István a találkozóról a Facebook-oldalán posztolt egy képet, de magáról a tárgyalásról nem közölt részleteket.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 18. 06:03