Itt a tilalom Magyarországon: az ukrán agrárminiszterrel egyeztetett Nagy István

Itt a tilalom Magyarországon: az ukrán agrárminiszterrel egyeztetett Nagy István

agrarszektor.hu
Online megbeszélést folytatott a hét végén a magyar és az ukrán agrárminiszter. A két tárcavezető megbeszélésére azután került sor, hogy Magyarország is bejelentette, átmeneti jelleggel megtiltja az ukrán mezőgazdasági termékek az országba történő importálását.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Az elmúlt hét végén online megbeszélést folytatott Nagy István agrárminiszter és Mikola Szolszkij, az ukrán agrár- és élelmezésügyi miniszter. A két tárcavezető az ukrán mezőgazdasági termékek Magyarországra irányuló exportját illető egyeztetésére azután került sor, hogy Magyarország szombaton Lengyelországhoz hasonlóan bejelentette, hogy átmeneti jelleggel megtiltja az Ukrajnából származó vagy onnan érkező gabona és olajos magvak, valamint több más mezőgazdasági termék Magyarországra történő importálását - írta meg a 24.hu.

Mykola Szolszkij hangsúlyozta, hogy folytatni kell a tárgyalásokat az ukrán mezőgazdasági termékek exportjáról szóló megállapodások megkötése érdekében, és kijelentette, hogy az egyoldalú döntések elfogadhatatlanok. Nagy István arról biztosította kollégáját, hogy az ukrán mezőgazdasági termékek tranzitja továbbra is folytatódik.

Az Index értesülései alapján a felek az online találkozón végül abban állapodtak meg, hogy konzultálnak a helyzetről, és a közeljövőben ismét találkozni fognak ez ügyben. Nagy István a találkozóról a Facebook-oldalán posztolt egy képet, de magáról a tárgyalásról nem közölt részleteket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?