Lengyelország nem ad több fegyvert Ukrajnának a gabonaügy miatt

Lengyelország nem ad több fegyvert Ukrajnának a gabonaügy miatt

agrarszektor.hu
Annyira megnőtt az ukrán gabona kivitele körüli feszültség, hogy Lengyelország drasztikus lépésre szánta el magát. A lengyelek ugyanis szeptember 20-án bejelentették, hogy nem szállítanak több fegyvert Ukrajnának.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

2023. szeptember 15-én az Európai Bizottság úgy döntött, engedélyezi az ukrán gabonaértékesítést az EU-ban, ezzel véget ért a gabonaimport korlátozása, amit öt keleti EU-tagállam tavasszal ért el a saját hazai gazdálkodóinak megvédésére, az Ukrajnából az EU-s piacra rázúduló, korábban más országokban eladott gabona ugyanis lenyomná az árakat a hazai gazdálkodók kárára - írta meg a 444.hu a BBC értesülései alapján. Lengyelország, Magyarország és Szlovákia órákon belül bejelentette, hogy egyoldalúan betiltják az ukrán gabona behozatalát, szembemenve az Európai Bizottsággal, megsértve az EU egységes piacának szabályait és felingerelve más EU-kormányokat. Ukrajna hivatalosan is pert indított az ügyben.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ-ben azt mondta, hogy egyes nemzetek szolidaritást színleltek Ukrajnával. Ezt Lengyelországgal kapcsolatban, ami a háború első napjai óta támogatja Ukrajnát, indokolatlannak ítélte, és bekérette a nagykövetet. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerdán televíziós beszédben jelentette be a döntést, hogy nem szállítanak többé fegyvereket Ukrajnának. „Most modernebb fegyverekkel látjuk el Lengyelországot” - mondta Morawiecki.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31