Ukrajna beperli Magyarországot a gabonatilalom miatt

Ukrajna beperli Magyarországot a gabonatilalom miatt

agrarszektor.hu
Ukrajna azt tervezi, hogy beperli Lengyelországot, Magyarországot és Szlovákiát az ukrán mezőgazdasági termékekre vonatkozó tilalmak miatt - idézte a Politico az ország kereskedelmi képviselőjét, Taras Kachkát egy hétfőn megjelent interjúban a Reuters beszámolója szerint. Ukrajna egyéb, kereskedelmi válaszlépéseket is kilátásba helyezett.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az Európai Unió által májusban bevezetett korlátozások lehetővé tették, hogy Lengyelország, Bulgária, Magyarország, Románia és Szlovákia megtiltotta az ukrán búza, kukorica, repce és napraforgómag belföldi értékesítését, ugyanakkor engedélyezte az ilyen szállítmányok tranzitját máshová történő exportra.

Lengyelország, Szlovákia és Magyarország pénteken jelentette be az ukrán gabonaimportra vonatkozó saját korlátozását, miután az Európai Bizottság végrehajtó testülete úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg az Ukrajna öt uniós szomszédjával szemben elrendelt behozatali tilalmat.

Varsó, Pozsony és Budapest azt állítja, hogy gazdaságuk érdekében járnak el, és hogy lépéseik célja, hogy megvédjék gazdáikat a túlkínálattól.

Fontos bebizonyítani, hogy ezek az intézkedések jogilag helytelenek. És ezért holnap jogi eljárást indítunk

- idézte a Politico Kachka szavait.

"Kénytelenek lennénk válaszlépést alkalmazni a további termékekre, és megtiltanánk a gyümölcs- és zöldségimportot Lengyelországból" – tette hozzá.

Kijev már korábban kilátásba helyezte, hogy nemzetközi döntőbírósághoz fordulhat a korlátozások miatt.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?