További uniós lépéseket sürgetnek a csehek az ukrán gabonaexport miatt

További uniós lépéseket sürgetnek a csehek az ukrán gabonaexport miatt

agrarszektor.hu
Az Európai Bizottság többet is tehetne az ukrán gabonafélék exportjának ügyében. Erről a cseh mezőgazdasági miniszter beszélt, aki szerint a Bizottságnak ellenőriznie kellene a szolidaritási folyosókat és be kellene vezetnie egy letéti rendszert az exportra vonatkozóan.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az Európai Bizottságnak ellenőriznie kellene az ukrán gabonafélék szolidaritási folyosóit, és be kellene vezetnie egy exportra vonatkozó letéti rendszert - jelentette ki a Reuters értesülései zerint Marek Vyborny cseh mezőgazdasági miniszter kedden, miután találkozott Szlovákia, Magyarország és Lengyelország minisztereivel. Az ukrán gabona exportjának kérdése régóta komoly feszültségek forrása az Ukrajnával határos országokban.

Mint ismeretes, Ukrajna jelenleg vitában áll a három fenti országgal az ukrán gabonaimportra vonatkozó nemzeti korlátozások miatt, amelyeket ebben a hónapban vezettek be. A lépésre azután került sor, hogy az Európai Unió végrehajtó szerve úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a behozatali tilalmat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?