További uniós lépéseket sürgetnek a csehek az ukrán gabonaexport miatt

További uniós lépéseket sürgetnek a csehek az ukrán gabonaexport miatt

agrarszektor.hu
Az Európai Bizottság többet is tehetne az ukrán gabonafélék exportjának ügyében. Erről a cseh mezőgazdasági miniszter beszélt, aki szerint a Bizottságnak ellenőriznie kellene a szolidaritási folyosókat és be kellene vezetnie egy letéti rendszert az exportra vonatkozóan.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Az Európai Bizottságnak ellenőriznie kellene az ukrán gabonafélék szolidaritási folyosóit, és be kellene vezetnie egy exportra vonatkozó letéti rendszert - jelentette ki a Reuters értesülései zerint Marek Vyborny cseh mezőgazdasági miniszter kedden, miután találkozott Szlovákia, Magyarország és Lengyelország minisztereivel. Az ukrán gabona exportjának kérdése régóta komoly feszültségek forrása az Ukrajnával határos országokban.

Mint ismeretes, Ukrajna jelenleg vitában áll a három fenti országgal az ukrán gabonaimportra vonatkozó nemzeti korlátozások miatt, amelyeket ebben a hónapban vezettek be. A lépésre azután került sor, hogy az Európai Unió végrehajtó szerve úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a behozatali tilalmat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?