Ukrajna egyelőre mégsem perli be Magyarországot

Ukrajna egyelőre mégsem perli be Magyarországot

agrarszektor.hu
Ukrajna egyelőre szünetelteti azt a jogi eljárást, amelyet Lengyelország, Magyarország és Szlovákia ellen kezdeményezett a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) a tagállamok által egyoldalúan bejelentett importtilalom miatt - írja a Reuters. Taras Kachka ukrán kereskedelmi képviselő azt nyilatkozta, inkább egy "komplex megoldáson" dolgoznak a kereskedelmi vitát illetően.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Lengyelország, Szlovákia és Magyarország szeptember közepén jelentette be az ukrán gabonaimportra vonatkozó saját korlátozását, miután az Európai Bizottság végrehajtó testülete úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg az Ukrajna öt uniós szomszédjával szemben elrendelt behozatali tilalmat. Ezt követően jelentette be Ukrajna, hogy azt tervezik, hogy beperlik a három országot az ukrán mezőgazdasági termékekre vonatkozó tilalmak miatt.

Most Kachka az Interfax-Ukraina hírügynökségnek azt mondta, úgy látják, hogy úgy látják, hogy ez a probléma a következő hetekben és hónapokban meg fog szűnni. Ezért, amíg gyakorlati megoldást keresnek, addig a WTO-hoz bejelentett jogi eljárást, illetve panaszt egyelőre szüneteltetik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?