Ukrajna egyelőre mégsem perli be Magyarországot

Ukrajna egyelőre mégsem perli be Magyarországot

agrarszektor.hu
Ukrajna egyelőre szünetelteti azt a jogi eljárást, amelyet Lengyelország, Magyarország és Szlovákia ellen kezdeményezett a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) a tagállamok által egyoldalúan bejelentett importtilalom miatt - írja a Reuters. Taras Kachka ukrán kereskedelmi képviselő azt nyilatkozta, inkább egy "komplex megoldáson" dolgoznak a kereskedelmi vitát illetően.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Lengyelország, Szlovákia és Magyarország szeptember közepén jelentette be az ukrán gabonaimportra vonatkozó saját korlátozását, miután az Európai Bizottság végrehajtó testülete úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg az Ukrajna öt uniós szomszédjával szemben elrendelt behozatali tilalmat. Ezt követően jelentette be Ukrajna, hogy azt tervezik, hogy beperlik a három országot az ukrán mezőgazdasági termékekre vonatkozó tilalmak miatt.

Most Kachka az Interfax-Ukraina hírügynökségnek azt mondta, úgy látják, hogy úgy látják, hogy ez a probléma a következő hetekben és hónapokban meg fog szűnni. Ezért, amíg gyakorlati megoldást keresnek, addig a WTO-hoz bejelentett jogi eljárást, illetve panaszt egyelőre szüneteltetik.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?